FőoldalÜzletOkosvárosok: csak okosan!
2015. június 02., kedd ::

Okosvárosok: csak okosan!

Új globális, non-profit kezdeményezésként indult el a Securing Smart Cities szerveződés, amely mögött olyan vezető IT biztonsági szakemberek, vállalatok és szervezetek állnak, mint az IOActive, a Kaspersky Lab, a Bastille, valamint a Cloud Security Alliance. A biztonságos „smart city-k" érdekében létrehozott kezdeményezés a jelenkor kiberbiztonsági kihívásaira kíván megoldást találni, melyet szoros együttműködéssel, és az információ gyors megosztásán keresztül kívánnak a szervezők megvalósítani

A csoportosulás kommunikációs központként fog szolgálni a cégek, a kormányok, a különböző médiumok, a non-profit szervezetek, valamint az egyének számára, hogy ezzel támogassák a modern városok technológiájának javulását és korszerűbb védelmét.

A „smart city" koncepciója nagyon is aktuális, számos szervezet dolgozik a helyes megoldáson, hogy a városi területeket energiahatékonnyá, kellemessé, környezetbaráttá és fizikailag biztonságossá tegyék. Azonban sajnos, sokkal kevesebb figyelmet kap a városok kiberbiztonsága. Minél több IT szervezet vesz részt a „smart city-k" megteremtésében, annál nagyobb a potenciális kockázat. Ha a védelemmel nem foglalkoznak már a legelején, a korszerű városok költsége és összetettsége nehezen megoldhatóvá teszik a problémák kezelését, amely végül a városok sebezhetőségéhez vezet.

A fenti problémákat elkerülve a Securing Smart Cities kezdeményezés céljai a következők:

  • Partnerekkel való együttműködés ötletek és módszerek megosztása céljából,
  • Egy projekt vagy terv fejlesztési ciklusának már az elején a biztonsági bevezetések jelentőségének hangsúlyozása és előnyeinek támogatása,
  • Partnerségi kapcsolatok elősegítése és támogatása a városok, szolgáltatók és a biztonsági közösségek között,
  • Normák, irányelvek és források létrehozása, melyekkel a korszerű városokkal kapcsolatos területeken kiberbiztos javulások érhetők el.

A Securing Smart Cities kezdeményezés résztvevői szerint a szerveződés elősegíti majd a modern városok kiberbiztonságáról szóló hatékony és felelősségteljes ismeretek terjedését. Továbbá remélik, hogy csatlakozni fognak az automatizálási berendezések gyártói a biztonsági kutatókkal közösen, készen állva arra, hogy ezen termékek biztonságos működéséhez hozzájáruljanak. Ennek eredményeképpen a városi hatóságok, valamint a biztonsági közösségek közösen oldják majd meg az újonnan fellépő kiberbiztonsági problémákat.

„A modern városok kiberbiztonsága nem egy olyan probléma, amit önmaguk külső segítség nélkül meg tudnának oldani. A koncepció sokféleképpen ötvözi a különböző technológiák kommunikációját egymással, és ez az egyetlen módja annak, hogy megjósolják és kiküszöböljék az összes lehetséges biztonsági kérdést, köszönhetően a szakemberek együttműködésének szerte a világon." - mondta Cesar Cerrudo, az IOActive technológiai vezetője és a Securing Smart Cities kezdeményezés igazgatósági tanács tagja.

„A korszerű városok bemutatása hatalmas növekedési lehetőség, fenntarthatóság és társadalmi fejlődés. Ugyanakkor a projektnek nem csak találékonynak, de biztonságosnak is kell lennie. A beágyazott technológiák és az IoT fölénye kockázatot teremt, melyet figyelemmel kell kísérni és ellenőrizni kell a polgárok biztonságának fenntartása érdekében. Azt szeretnénk, hogy működjenek együtt a város tervezői és hívják fel a figyelmet a kiberfenyegetések veszélyeire, valamint osszák meg az információkat, hogy hogyan enyhíthetőek a fenyegetettségek, mielőtt azok hatással lehetnek a nyilvánosságra is." - mondta Chris Rouland, a Bastille alapítója és vezérigazgatója és a Securing Smart Cities igazgatósági tanács tagja.

„A Securing Smart Cities kezdeményezés célja, hogy megoldja a korszerű városok fejlődése bármely szakaszában fellépő kiber problémákat: a tervezéstől kezdve, a kedvező technológiák tényleges végrehajtásáig. Azt javasoljuk a városi hatóságoknak, valamint a szoftver gyártóknak, és a biztonsági kutatóknak, hogy csatlakozzanak a kezdeményezésünkhöz, ezzel közösen megoldva a problémákat.„ - mondta Patrick Nielsen, a Kaspersky Lab vezető biztonsági kutatója és a Securing Smart Cities kezdeményezés igazgatósági tanács tagja.

A Securing Smart Cities honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény