FőoldalÜzletStabil növekedés vegyes piaci körülmények között
2015. április 30., csütörtök ::

Stabil növekedés vegyes piaci körülmények között

„Az ABB az első negyedévben nagyon stabil, kiegyensúlyozott eredményeket ért el, nőtt az adózás utáni eredmény, javult a cash flow. Ezek a mutatók összhangban állnak az ABB azon célkitűzésével, hogy ösztönözze a nyereséges növekedést, és felgyorsítsa a fenntartható értékteremtés folyamatát" – mondta Ulrich Spiesshofer, az ABB vezérigazgatója

„A kihívásokkal teli piaci környezetben megdupláztuk a nagy volumenű megrendelések értékét, a kisebb volumenű, de rendszeres megrendelésekét pedig stabil szinten tartottuk"mondta a vezérigazgató. „Sikerült növelni a rendelésállományt (bázisalapon számítva) a legnagyobb felvevőpiacunknak számító USA-ban, Kínában és Németországban, és a kombinált energetikai és automatizálási ajánlatainknak köszönhetően kulcsfontosságú projekteket sikerült elnyerni. A projektek elnyerése jól mutatja az ezeken a területeken meglévő versenyelőnyünket is. A meglévő rendelésállományunkra támaszkodva, illetve a növekedést mutató piaci szegmensekre történő összpontosítással újra növekedést értünk el az árbevétel terén is."

„Eredményesen halad az Energetikai Rendszerek divízió szemléletváltási programja is. A piaci kihívások és egyéb különféle tényezők – pl. az olaj és gáz szegmensben – kihatással voltak a többi divízió árrésére is. Ezen hatások kezelésére – az üzleti folyamatok következetes végrehajtását szem előtt tartva –, határozott költségcsökkentési és termelékenységfejlesztő lépéseket tettünk. Mindent egybevéve, kijelenthetjük, hogy a cég stabil üzemi EBITA-marzsot ért el.

„Már látjuk a Next Level stratégiánk végrehajtásának első eredményeit. Ezen eredmények azt mutatják, hogy ki tudjuk aknázni a nyereséges növekedésben rejlő lehetőségeket. Továbbra is törekszünk a költségek csökkentésére és folytatjuk az átszervezések végrehajtását. Ezzel a két törekvésünkkel kívánjuk kezelni azokat a piaci bizonytalanságokat, amelyekkel a cégünknek szembe kell néznie a következő negyedévek során"mondta a vezérigazgató.

Kilátás-összefoglaló

Rövid távon a makroökonómiai és geopolitikai fejlemények vegyes képet mutatnak, növekvő bizonytalansággal. Az USA-ban néhány makroökonómiai jellemző pozitív marad, és a növekedés folytatódása várható Kínában, de lassabb mértékben. A hosszú távú megrendelés-kilátások az ABB három fő megrendelőszegmensében – közművek, ipar, valamint közlekedés és infrastruktúra – pozitívak maradnak. A jelenlegi olajárak és devizaárfolyamok hatásai várhatóan továbbra is befolyásolják majd a vállalati eredményeket.

Az ABB honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény