FőoldalÜzletA Western Digital megvette a Skyerát
2014. december 16., kedd ::

A Western Digital megvette a Skyerát

wd-buysAz SSD-vel foglalkozó vállalat felvásárlásával jelentősen erősödhet a WD prémium adattárolókkal foglakozó részlege

Tovább erősödik a trend, miszerint az adattárolóval foglalkozó, régi motorosnak számító nagyvállalatok, mint amilyen például a Seagate vagy a Western Digital, felvásárlásokkal erősítik SSD-vel és úgy általában NAND adattárolókkal foglalkozó részlegeiket. Mint emlékezetes, a Seagate az idén megvásárolta a meglehetősen hányatott sorsú SandForce-t, most pedig az egyébként (a Velobit, Stec, Virident révén már) szintén erős portfólióval rendelkező Western Digital nagyvállalati részlege, a HGST jelentette be, hogy kész megszerezni a Skyerát.

A WD/HGST felvásárlási szándéka érthető, hiszen a Sykerában olyan cégek is befektetők voltak, mint a Micron, a Toshiba vagy éppen az SK Hynix, így az átlagnál szélesebb körű hozzáféréssel rendelkeztek a NAND termékekhez, ezáltal mélyebb technikai tudással is bírnak, amelyeket a fejlesztések során tudtak kamatoztatni. A WD/HGST az akvizíció létrejötte után tehát jelentős termékportfólió, és ami a legfontosabb, vezérlőkkel és memóriákkal kapcsolatos technikai tudás birtokába jut, amivel alaposan megerősítheti a nagy profittal kecsegtető vállalati SSD termékvonalát a jövőben.

Érdekesség, hogy a hamarosan a WD kezébe kerülő, nagyvállalati SSD-rendszerekkel, adatközponti tárolómegoldásokkal foglalkozó Skyerát a legnagyobb riválisuk, a Seagate által birtokolt SandForce két kulcsembere alapította korábban.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény