FőoldalÜzletKét tekintélyes nemzetközi díjat nyert az ABB
2014. március 28., péntek ::

Két tekintélyes nemzetközi díjat nyert az ABB

Elismerték az ABB etikus üzleti viselkedés és vállalatvezetés terén nyújtott kiemelkedő teljesítményét. Az ABB vezeti saját iparágában a Fortune magazin 2014. évi, a világ legnagyobb presztízsű vállalatairól összeállított listáját, az Ethisphere Institute pedig felvette az ABB cégcsoportot a világ legetikusabb cégeinek 2014 évi listájára

Az Ethisphere Institute, független kutatóközpont, amely az üzleti etika és a vállalatvezetés terén követendő jó gyakorlatok támogatását tartja küldetésének, az energetikai és automatizálási technológiákra szakosodott ABB cégcsoportot felvette a világ legetikusabb cégeinek 2014-es listájára. 2013-ban az ABB Magyarország nyerte el a kis- és középvállalkozások kategóriájában a "Telenor Etikus Vállalat Díj" elismerést. A díjat a Transparency International Hungary és a Telenor közösen hozta létre a vállalatok etikus működés iránti elkötelezettségének és erőfeszítéseinek elismerésére.

Az etikus vezetés és vállalatirányítás fejlesztésére törekvő cégek elismerését célul tűző Ethisphere Institute az előző évhez hasonlóan ismét díjazta az ABB erőfeszítéseit. Az Ethisphere Institute szerint a most díjazottak jól értik az etika és a jó hírnév közötti kapcsolatot, és ezeknek a cégük márkáira gyakorolt hatását.

„Ismét nagy örömünkre szolgál, hogy az etikus vezetés tekintetében mind az üzleti folyamatinkban, mind a vállalati szervezetben sikerült haladást elérnünk" – mondta Ulrich Spiesshofer, az ABB vezérigazgatója. "Az etikus vállalatvezetés kulcsfontosságú az ABB hosszú távú sikere szempontjából, ezért nagyon büszkék vagyunk, hogy ez irányú erőfeszítéseinket az Ethisphere is elismeri."

A világ legetikusabb cégeinek a listájára az Ethisphere Institute által kidolgozott, etikai kvóciensre épülő felmérés alapján lehet felkerülni. Az etikai kvócienst az Ethisphere évekig tartó munka nyomán fejlesztette ki azzal a céllal, hogy segítségével objektíven, következetesen és egységesen lehessen értékelni a vállalatok teljesítményét. A gyűjtött információk nem fedik le a vállalatirányítás, a kockázatkezelés, a fenntarthatóság, a jogkövetés és az üzleti etika minden aspektusát, inkább a kulcsfontosságú kompetenciák meghatározó kritériumainak átfogó meghatározására törekszenek. Az etikai kvóciensre alapozott értékelés és metodika egyrészt az Ethisphere szaktekintélyekből álló hálózata, másrészt a World's Most Ethical Company Methodology Advisory Panel (módszertani szaktanácsadó testület) által adott szakértői tanácsok alapján dolgozták ki, ellenőrizték és folyamatosan finomították.

A világ legetikusabb vállalatainak a listájára felkerült cégek mindegyike úgy véli, hogy a vevők, az alkalmazottak, a befektetők és a törvényhozók nagy fontosságot tulajdonítanak a bizalomnak, az üzleti etika és a jó vállalatirányítás kulcsfontosságú szerepet játszik a bizalom kialakításában és megszerzésében" – mondta Timothy Erblich, az Ethisphere vezérigazgatója. „Az ABB a cégek olyan exkluzív közösséghez csatlakozik, amelyek elkötelezték magukat amellett, hogy teljesítményük javítását élenjáró üzleti módszerekkel és gyakorlattal valósítsák meg. Gratulálunk az ABB minden alkalmazottjának a rendkívüli eredmény eléréséhez."

Az értékelés során öt fő kategóriában pontoznak. Ezek a következők: etika és jogkövetés (25%), hírnév, vállalatvezetés és innováció (20%), vállalatirányítás (10%), vállalati polgárság („corporate citizenship") és a vállalat társadalmi felelősségvállalása (25%) illetve az üzleti etika kultúrája.

A világ legetikusabb vállalatainak teljes listája

Az ABB vezeti saját iparágában a Fortune magazin 2014. évi, a világ legnagyobb presztízsű vállalatairól összeállított listáját

Az ABB-t az ipari gépek és berendezések kategóriában a Fortune magazin is az iparág legnagyobb presztízsű vállalatának választotta. A Fortune magazin 15 000 vállalati felsővezető és iparági elemző körében végzett felmérés alapján állítja össze rangsorát. A felmérésben résztvevők az újítókészséget és a tehetségek vonzását és megtartását is magába foglaló kilenc jellemző alapján értékelik a vállalatokat. Az ABB öt jellemző esetében (globális versenyképesség, a termékek/szolgáltatások színvonala, a vezetés minősége, emberi erőforrások menedzselése, innováció) illetve az összesítés alapján is az iparág legjobb vállalata lett.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy az iparág többi vállalata is elismeri az ABB globális piacvezető szerepét a saját iparágában" – mondja Ulrich Spiesshofer, a cégcsoport vezérigazgatója. „Továbbra is értéket teremtünk ügyfeleink, munkatársaink és részvényeseink számára azzal, hogy felismerjük a lehetőségeket a legfontosabb stratégiai területeken, a nyereséges növekedés, üzleti szempontú együttműködések, az intézkedések következetes végrehajtása terén."

A nemzetközi Fortune magazin felmérése 25 iparágat ölel fel.

Az energetika és az automatizálás terén piacvezető ABB olyan technológiákat szállít közüzemi és ipari vevői számára, amelyek alkalmazása úgy biztosítja a jobb teljesítmény elérését, hogy közben csökken a környezetre gyakorolt hatások mértéke. A cégcsoport vállalatai a világ 100 országában vannak jelen, és kb. 150 000 főt foglalkoztatnak.

Az ABB honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény