FőoldalÜzlet1,5 milliárdos k+f beruházás a Phoenix Mecano-nál
2014. március 27., csütörtök ::

1,5 milliárdos k+f beruházás a Phoenix Mecano-nál

1,5 milliárd forint összegű kutatás-fejlesztési beruházást valósít meg Kecskeméten a gépipari és elektronikai rendszereket gyártó a Phoenix Mecano Kecskemét Kft. A projekthez a cég az Új Széchenyi Tervből 658 millió forintos támogatást kapott

Nagy Zoltán ügyvezető igazgató szerint a projekt eredményeként megújul a Phoenix Mecano cégcsoport elektromechanikai termékpalettája, az új fejlesztésekkel még vonzóbbá válnak a termékek a világpiacon. Az újonnan fejlesztett termékek elsősorban az egészségügyi szektorban használatos ágyak emelőrendszerei. Nagy Zoltán célként fogalmazta meg a könnyen kezelhető, energiatakarékos, költséghatékony szerkezetek előállítását. Elmondta, hogy elkészült az első, újonnan fejlesztett termék prototípusa, amelynek a tervek szerint 2015-től megkezdődik a sorozatgyártása.

A svájci székhelyű Phoenix Mecano AG. vezette cégcsoport világszerte több gyártóbázissal rendelkezik, az egész világot átfogó értékesítési hálózatot működtet. A vállalat 2013-ban átadott új logisztikai központjából történik a kecskeméti, a romániai illetve a távol-keleti gyárakban előállított termékek kiszállítása az európai ügyfelek részére.

Az ezer főt foglalkoztató kecskeméti leányvállalat árbevétele 2013-ban meghaladta a 135 millió eurót. Az eddigi beruházások összege megközelíti a 72 millió eurót. A Kft. gépipari és elektronikai rendszereket valamint komponenseket gyárt, illetve fejleszt, 26 ország 17 ezer féle alapanyagából közel 24 ezer féle terméket állít elő. A 20 éve Kecskeméten működő cég a város stratégiai partnere, a duális szakképzés bevezetésének komoly támogatója, k+f egysége pedig álláslehetőséget kínál a helyben végzett, fiatal mérnökök számára.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény