FőoldalÜzletA Pentagon kitart a BlackBerry mellett
2014. január 28., kedd ::

A Pentagon kitart a BlackBerry mellett

Mint arról már többször hírt adtunk, a BlackBerry komoly problémákkal küzd. A kanadaiak a trendek ellenére bizakodóak, és a jelek szerint vannak területek, ahol továbbra is őrzik pozícióikat

Az USA Védelmi Minisztériuma közzétette idei terveit arra vonatkozóan, hogy miként fejleszti mobilkészülék állományát. A Pentagon tervei szerint az aktuális pénzügyi év végéig összesen 100 ezer felhasználó mobilkészülékét integrálja a megújuló rendszerébe, aminek zömét a BlackBerry mobiljai alkotják. A tavaly elindított modernizációs program része ezen kívül 1800 darab egyéb, zömében iOS és Android alapú eszköz. Ezek többek között iPad 3 és 4, iPhone 4s és 5, Samsung 10.1, Samsung Galaxy S3, és Motorola RAZR készülékek.

A fennmaradó 80 ezer mobil azonban BlackBerry, az azonban nem derül ki a közleményből, hogy pontosan mely modellek tartoznak ebbe a kontingensbe. A 2012-ben létrehozott, 16 millió dollár értékű projekt célja, hogy a Védelmi Minisztérium, illetve az ahhoz kapcsolódó intézmények alkalmazottai biztonságos feltételek mellett használhassák mobiljaikat, amihez a Pentagon bizonyos saját fejlesztésű alkalmazások használatát is kötelezővé teszi.

A kanadai cég elsősorban a készülékeket biztosítja az USA számára, magát a háttérszolgáltatást pedig már maga a Pentagon intézi. Viszont ez a hír is elég volt ahhoz, hogy hosszú idő óta először pozitív irányba mozduljanak el a BlackBerry részvényei. A bejelentés ugyanis annyira megugrottak USA tőzsdéjén, ahogy 2013 végéhez képest még soha: 35 százalékos növekedést produkáltak a papírok.

A teljes felemelkedés pedig minden bizonnyal még várat magára, mivel a gyártó egyelőre a stabilizációval, a termelés rendbetételével van elfoglalva. Ennek legfontosabb eleme az, hogy a gyártást kihelyezik a Foxconn üzemeibe, és maga a vállalat elsősorban a szoftveres megoldásokra, illetve szolgáltatásokra fog összpontosítani. John Chen CEO az eddigi nyilatkozataiban egyértelművé tette, hogy a rövid érintőképernyős kitérő után a BlackBerry ismét a hagyományos, bevált, fizikai gombokkal rendelkező mobilokról fog szólni.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény