FőoldalÜzletHárom új processzorral támad a jó évet lezárt Huawei
2014. január 17., péntek ::

Három új processzorral támad a jó évet lezárt Huawei

A Huawei globális árbevétele 238–240 milliárd jüant (kb. 8 700 MrdFt) ért el tavaly, ami körülbelül nyolc százalékos (dollárban számítva 11,6 százalékos) növekedést jelent az előző évi adatokhoz képest

Cathy Meng pénzügyi igazgató jelentette be a Huawei Technologies 2013-ra vonatkozó, nem auditált pénzügyi eredményeit. Elmondta, hogy a társaság üzemi eredménye várhatóan 28,6 és 29,4 milliárd jüan (kb. 1 060 MrdFt) között lesz. A Huawei növekedést ért el a szolgáltatói, vállalati és fogyasztói üzletágaiban egyaránt. A szolgáltatói üzletág árbevételének több mint 75 százaléka a világ ötven vezető telekommunikációs szolgáltatójától származott, a szolgáltatásokból és szoftverekből eredő árbevétel aránya pedig a tavalyi 34 százalékról 37 százalékra növekedett.

A bejelentéssel gyakorlatilag egy időben kínai gyártó vezérigazgatója, Richard Yu úgy nyilatkozott, hogy három új processzoruk van úton, melyekből az egyik négymagos, míg a másik kettő egy nyolcmagos páros, amiben 64 bites is található.

A 64 bites verzió a big.LITTLE architektúrát követi, vagyis az egyik négyes az alacsony energiafogyasztást, míg a másik a teljesítményt szolgálja attól függően, hogy éppen mire van szükség, és a chipset egy Cortex A-57-et, valamint egy Cortex A-53-at fog tartalmazni. Ahogy a phoneArena írja, az előbbi a könnyed házimunkát, míg utóbbi a nehezebb feladatokat szolgálja ki.

A négymagos egységről úgy tudni, hogy az ARM Cortex A-9 lesz az alapja és 28 nanométeres gyártástechnológiát követ, de más információ nincs róla, így már csak a másik nyolcmagosról (ami nem 64 bites) kell beszélni. Ez szintén big.LITTLE kivitel, Cortex A-15-tel és Cortex A-7-tel, tehát a feladatok hasonlóan oszlanak el, mint ahogyan az előbb írtuk.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény