FőoldalÜzletAz IT-piac és a Haiyan tájfun
2013. november 15., péntek ::

Az IT-piac és a Haiyan tájfun

Bár a Fülöp-szigeteki outsourcing-szolgáltatók, gyártóüzemek és adatközpontok felkészültek a hasonló csapásokra, de még hetekbe telhet, hogy a beszállítói és értékesítési lánc szereplői szembesüljenek a tényleges veszteségekkel

A katasztrófa hatásaira már a félvezetőiparban is készülnek. A Fülöp-szigeteken előállított komponenseket elsősorban az ázsiai gyártóknak (így a Samsungnál, a Sonynál vagy a Huaweinél), kisebb mértékben pedig az amerikai cégeknek értékesítik. A vásárlók fennakadásokkal számolnak az utak és általában a szállítási infrastruktúra károsodása miatt.

Ahogy az outsourcing szolgáltatóknál, úgy az üzemekben is számottevő problémát jelent majd a munkaszervezés, mivel a vihart sérülés vagy anyagi károk nélkül átvészelő alkalmazottak sem feltétlenül lesznek képesek a megszokott módon eljutni munkahelyükre. Az illetékesek auditokat sürgetnek az outsourcing partnerek rendkívüli intézkedési terveit illetően, tekintettel például a kiürítési folyamatok adatbiztonsági kérdéseire, az adatok átmentésének módjára vagy ideiglenes tárolási helyére.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény