FőoldalÜzletInterneten árverezik el a fehérvári TP Vision tévégyár eszközeit
2013. október 03., csütörtök ::

Interneten árverezik el a fehérvári TP Vision tévégyár eszközeit

A gyár a tajvani székhelyű TPV Technology 70 százalékos, valamint a hollandiai székhelyű Philips Royal 30 százalékos tulajdonrészével létrehozott közös vállalat volt

November közepéig teljesen leépítik a termelést, a gyártást pedig áthelyezik Lengyelországba – ahogy azt a vállalat május 28-án bejelentette. Jelenleg csak a terület 30 százalékán zajlik munka. A székesfehérvári gyáregység bezárása mintegy 370 dolgozó munkahelyének megszűnését jelenti, a gyárépületet értékesíteni fogják. Székesfehérváron a jövőben csak egy készáruelosztó központ működik tovább, ahol a megmaradó tevékenységet maximum 30 munkavállalóval látják majd el.

A cég közlése szerint az eszközök a tévégyártáshoz szükséges felszerelések, gépek, kéziszerszámok, de van köztük komplett ipari robot, csomagológép, logisztikai berendezés, gyártósor is. A gyár eszközeit azért értékesítik online árverésen, mert a módszer tisztának és gyorsnak tartják. Több fordulóban zajlik a gyár eszközeinek kiárusítása, az első alkalommal mintegy 200-250 tétel kerül ki az aukciós oldalra. Összesen ezernél több tétel kerül virtuális kalapács alá. A cég állítása szerint az eszközök alig használtak, 5-6 éve működnek, így értékesek a piacon.

A TP Vision egyike a világ digitális, dedikált tévégyártóinak. A TP Vision a Philips márkájú tévék fejlesztésére, gyártására, és marketing tevékenységére koncentrál Európában, Oroszországban, Közép-Európában, Brazíliában, Uruguayban, Paraguayban, Argentínában, és néhány ázsiai országban. A hotel TV piacon a Philips TV-vel a TP Vision piacvezető a világon. A közös vállalat 3100 embert foglalkoztat világszerte.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény