FőoldalÜzlet15 ezer dolgozót bocsát el a Siemens
2013. szeptember 30., hétfő ::

15 ezer dolgozót bocsát el a Siemens

A leépítésekre 2014-ben kerül sor. Minden harmadik elbocsátás németországi munkahelyet fog érinteni

A vállalat sajtószóvivője szerint azért történt most a bejelentés, hogy véget vessenek a piacokon zajló találgatásoknak, hogy pontosan hány embert akarnak elbocsátani. Az elbocsátási terveket még az előző pénzügyi évben vázolta fel a cégtől azóta már távozott Peter Loescher vezérigazgató. A Siemens várakozásai szerint a 2013. szeptember 30-cal záródó idei pénzügyi évet 370 ezer alkalmazottal zárják, ez megegyezik az előző évi munkavállalói számmal.

Eddig még senkit sem bocsátottak el a Siemenstől, és a vállalat szerint senkit sem akarnak távozásra kényszeríteni. Az óriásvállalat a természetes munkavállalói fluktuációra, illetve az önkéntes kilépésekre hagyatkozva akarja elérni a megszabott elbocsátási keretet. A Siemens szerint a szakszervezetekkel már megegyeztek a megszűnésre váró állások feléről, és hamarosan a másik feléről is lesz egyezség. Németországban megközelítőleg 2000 embert bocsátanak el a cég ipari részlegétől, 1400-at az energetikai és infrastrukturális részlegtől, valamint 1600 dolgozót eddig meg nem határozott részlegektől.

A Siemens Európa egyik legnagyobb mérnöki vállalata, ipari termékek széles skáláját gyártja, de nem olyan nyereséges, mint a rivális amerikai General Electric vagy a svájci ABB. A vállalat bejelentése szerint 6 milliárd eurót akarnak megtakarítani ezzel a lépéssel.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény