FőoldalÜzletMentőöv a Sanyo leépített munkatársainak?
2013. augusztus 23., péntek ::

Mentőöv a Sanyo leépített munkatársainak?

A hírek szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium 85 millió forintos támogatást nyújt a Sanyo dorogi gyárából elbocsátott dolgozók újbóli munkába állásának támogatására. A napelemgyár teljes bezárása miatt összesen 545 embert bocsátanak el, közülük 101 fő szlovákiai munkavállaló. Czunyiné Bertalan Judit megyei kormánymegbízott tájékoztatása szerint a program segítségével a 380 megyei érintett számára jó eséllyel 1-2 hónapon belül állást tudnak találni. Már rendeztek egy megyei állásbörzét, ahol 400 érdeklődő és 25 munkaadó jelent meg. A leadott önéletrajzok és a vállalatok visszajelzése alapján közel 100 főnek sikerült a börzén állást találnia

A szellemi foglalkozásúaknak középfokú angol nyelvtanfolyamot szerveznek, a betanított munkások közül 30-40 főnek egy esztergomi cég ad munkát. Számukra a munkaügyi központ hamarosan megkezdi az átképzést, ők várhatóan a felmondólevelük átvétele után, szeptember második felében munkába állnak. Egy megyén kívüli társaság közel 30 főt foglalkoztatna, a munkaügyi központ 12 hónapig a személyszállításhoz nyújt támogatást az adott vállalatnak.

A csoportos létszámleépítésben érintett további emberek mielőbbi elhelyezkedése érdekében foglalkoztatásukhoz hat hónapig bértámogatást biztosítanak a minimálbér és járulékainak 70 százalékáig, három hónap továbbfoglalkoztatási kötelezettség vállalása mellett.

A Panasonic cégcsoport tagjaként működő Sanyo Hungary Kft. július elején jelentette be, hogy a céget 2014 márciusáig felszámolják, a gépeket a malajziai és japán gyárakba telepítik át, mivel Európa több országában csökkent a napenergiával előállított áramtermelés támogatása, ami a kereslet visszaeséséhez vezetett.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény