FőoldalÜzletLeváltották a Siemens vezérigazgatóját
2013. augusztus 01., csütörtök ::

Leváltották a Siemens vezérigazgatóját

Az ok: a cég rossz eredményei. Mint arról korábban hírt adtunk, a Siemens vezetése válságba került, miután a cég alig három hónapon belül a második profitfigyelmeztetést adta ki

Angela Merkel kancellár a napokban szóvivője útján tudatta, a német gazdaság zászlóshajójának tartja a céget, és úgy véli, fontos, hogy minél hamarabb „nyugodtabb vizekre evezzen".

Mint az várható volt, a társaság felügyelőbizottságának szerdai döntése alapján Peter Löscher helyét az eddigi pénzügyi igazgató, Joe Kaeser veszi át augusztus 1-jével. Peter Löscher szerződése eredetileg 2017-ig szólt. Hivatali ideje alatt a 370 ezer embert foglalkoztató vállalat piaci értéke több mint 20 százalékkal csökkent és ötször kellett kiadni profitfigyelmeztetést. Az utóbbi három hónapban a Siemens kétszer tájékoztatta részvényeseit arról, hogy nem éri el a tervezett nyereséget. A felügyelőbizottság a legutóbbi - július 25-én kiadott - profitfigyelmeztetés után döntött a váltásról.

Joe Kaeser első nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy a Siemens nem szanálásra szoruló vállalkozás. Az utóbbi időszakban viszont „túl sokat foglalkoztunk saját magunkkal, és a bevétel dinamikája kissé elmaradt a versenytársakétól" - tette hozzá. A konszern legutóbbi profitfigyelmeztetése szerint a nettó nyereség aránya a bevételben nem éri el a tervezett 12 százalékot. A 2011-2012-es üzleti évben ez az arányszám 9,5 százalék volt a Siemensénél, míg az amerikai General Electric 15 százalékos profitmarzsot produkált, a másik nagy versenytárs, a svájci központú ABB pedig 10,3 százalékot ért el. A társaság a tavalyi üzleti évben 78,3 milliárd euró bevétel mellett 4,59 milliárd euró - az egy évvel korábbinál 27 százalékkal kevesebb - nyereséget ért el.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény