FőoldalÜzletÚjabb stratégiai megállapodások: a BOSCH és a HP következik
2013. július 26., péntek ::

Újabb stratégiai megállapodások: a BOSCH és a HP következik

A Magyar Közlöny szerint stratégiai megállapodást köt a kormány a BOSCH cégcsoporttal és a Hewlett-Packard (HP) Magyarország Kft.-vel

Orbán Viktor miniszterelnök a kormány és a Robert Bosch GmbH magyarországi leányvállalatai közötti dokumentum aláírására a nemzetgazdasági minisztert jelölte ki, míg a Hewlett-Packard Magyarország Számítástechnikai és Elektronikai Berendezéseket Forgalmazó és Szolgáltató Kft.-vel,.a külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkárt hatalmazta fel.

A Magyarországon tizenegy leányvállalattal jelen lévő Bosch cégcsoport 2012-ben a belső szállításokkal együtt az eddigi legmagasabb árbevételét - 594 milliárd forint - könyvelhette el. Az összeg 17 százalékkal nőtt 2011-hez képest. Tavaly 500-zal, 8500-ra növelte magyarországi munkavállalóinak számát, amely a legmagasabb a cég hazai működése során. 2012-ben a Bosch összesen 35 milliárd forint értékben valósított meg beruházásokat Magyarországon, beleértve olyan új gyártósorok telepítését, amelyek a hatvani, egri és miskolci gyártóüzemek kapacitását egyaránt bővítették. A tavalyi év legfontosabb beruházása a magyarországi központi bázis és fejlesztési központ építése volt, 30 milliárd forint értekben. Az első épületet 2013 nyarán adják át, és idén áprilisban letették a beruházás második ütemének alapkövét. Az építkezés 2015-ben zárul.

Tavaly a HP Magyarország 114 milliárd forint árbevételre tett szert, ebből 74 milliárd forint volt az exportbevétel. Az amerikai HP számítástechnikai és informatikai konszern idén májusban stratégiai fontosságú, kiemelt globális rangra emelte magyarországi érdekeltsége budapesti szolgáltató központját. A HP Magyarország összesen 2300 embert foglalkoztat. Közülük 1500 dolgozik az anyavállalat stratégiai fontosságú egységévé (Shared Service Center, SSC) előléptetett budapesti szolgáltatási központjában. Az anyavállalat, a HP a világ több mint 70 országában van jelen, alkalmazottainak száma meghaladja a 300 ezret. A konszern 2012-ben 120 milliárd dollár forgalmat ért el.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény