FőoldalÜzletFeldarabolás vár a Sonyra?
2013. május 17., péntek ::

Feldarabolás vár a Sonyra?

Daniel Loeb amerikai milliárdos azt szeretné, ha a japán óriáscéget feldarabolnák és a film- és a zenei részleget (Sony Pictures, illetve Sony Music) leválasztanák a többi üzletágról

Mivel az ő tulajdonában lévő Third Point 6,5 százalékra növelte a Sonyban lévő tulajdonrészét, s ezért úgy véli, nagyobb beleszólása lehet a társaság életébe és jövőjébe. Érvelése szerint a terhektől megszabadulva a Sony Entertainment a jelenleginél sokkal hatékonyabb lehet. A tőzsdére vezetésből akár 8-10 milliárd dollár is befolyhat az anyagcég számára és ezt az összeget a gyengélkedő elektronikai részleg talpra állítására lehetne fordítani. Emellett közölte, hogy a japán társaságnak az eddiginél sokkal erősebben kellene bizonyos területekre összpontosítania.

A többi részvényes is örülne, hiszen egy ilyen lépés átláthatóbbá tenné a céget – azonban ugyanakkor sebezhetőbbé válna az elektronikai ágazatban. A Sony elmúlt időszakbeli szárnyalását a jen agresszív jegybanki gyengítése, a munkaerő leépítése és mozifilmek sikere okozta. A filmes részleg hozza a bevételek 26 százalékát, a zenei az ötödét. Eközben fő üzletáguk ugyanolyan problémákkal küzd, mint eddig: az okostelefon- és tévépiacon is nagyon erősen szorongatják a riválisok, elsősorban az Apple és a Samsung. Tehát ha feldarabolnák a céget elképzelhető, hogy a részek összeadott értéke több lenne a mostaninál.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény