FőoldalÜzletKenőpénz botrány a Foxconn-nál
2013. január 14., hétfő ::

Kenőpénz botrány a Foxconn-nál

A gyerekmunkások és áldatlan munkakörülmények miatt kitört botrány még el sem csitult, most lefizetett alkalmazottakról érkeznek hírek. A legújabb kínos beszámolót a tajvani Next Magazine közölte

Már egy ideje keringenek a sajtóban olyan információk, melyek szerint a Foxconn egyes, vezető pozícióban dolgozó alkalmazottai kenőpénzeket fogadnak el a gyártóktól, akik valószínűleg prioritásbeli kedvezményeket, határidők rövidítését, vagy a gyártási költségek lefaragását igyekeznek ily módon elérni. Ennek járt utána a Next Magazine egyik újságírója, aki megpróbálta valamilyen ürüggyel lefizetni a Foxconn egyik dolgozóját, és sikerrel is járt. Az ügy közvetlen folyományaként a sencseni gyárban a helyi rendőrség őrizetbe is vett egy alkalmazottat, többet pedig kihallgatott. A cég pedig egy közleményében így fogalmaz: a jelenlegi gyakorlat felülvizsgálatával és fokozottabb ellenőrzésekkel próbálják a jövőben kiküszöbölni hasonló események előfordulását.

Természetesen ettől még nem borul meg a Kínában 1,2 millió dolgozónak munkát adó vállalat működése, közleményeikben elszigetelt esetekről beszélnek. Ennek ellenére nem kizárt, hogy az ügy folyományaként idén is vizsgálóbizottság kutakodik majd a gyárakban.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény