FőoldalÜzletA Siemens elbocsátásokra készül
2012. október 15., hétfő ::

A Siemens elbocsátásokra készül

Peter Löscher, a Siemens vezérigazgatója bejelentése szerint a német elektronikai óriás kénytelen lesz irodákat bezárni és több ezer embert elbocsátani. A Redburn elemzője szerint a Siemens városi infrastruktúra-részlegének egy évvel ezelőtti létrehozása hibás stratégiai lépés volt, aminek már fizetik is az árát

A vezérigazgató lehet, hogy csak a legtöbb profitot termelőrészlegek támogatására koncentrál, és a fejlődésképtelen divíziókat bezárja, ami jelentős elbocsátásokat is jelent egyben. A német média már a múlt hónapban tudni vélte, hogy akár 2-4 milliárd euró megspórolására is szükség lehet.

A Siemens az utóbbi két év legalacsonyabb negyedéves profitmarzsára számít. A bevételeinek növekedése mindössze 4 százalékosra lassult. A csalódást keltő adatok a cégvezetést kemény beavatkozásra késztették. A cég nehézségei összefüggenek az európai gazdasági zavarokkal, mert az ügyfelek nem rendelnek értékes műszaki termékeket, olyanokat, amelyek piacáról a Siemensnek korábban nagy haszna származott. A szélvagy napenergia-ipar számára eszközöket gyártó ágazat vagy az új városi infrastruktúrákat szállító ágazat okozza a legtöbb fejfájást a konglomerátum menedzsmentjének.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény