FőoldalÜzletA francia Valeonak fog szállítani a Videoton
2012. október 01., hétfő ::

A francia Valeonak fog szállítani a Videoton

Az autóelektronikai piacon mind meghatározóbb szerepet játszó, vevőinek versenyképes szolgáltatást nyújtó Videoton Autóelektronikai Kft. több autóelektronikai termékeket szállít üzleti partnerének

Az autóipari elektronikai és elektrotechnikai termékek gyártására szakosodott vállalkozás francia üzleti partnere számára már sorozatban gyártja azt az autók hátsó lámpájába beépülő LED-es elektronikát, amely a technológiai újdonságnak számító, speciális hordozót igénylő, flexibilis nyomtatott áramkörre épül. Az új kompetenciát igénylő technológia a korábbi, hagyományos merev nyomtatott áramkörökkel szemben jóval nagyobb odafigyelést követel.

Elnyerte a cég az ablaktörlő motorvezérlő elektronika gyártását is. A személygépkocsikba beépítendő, komplett műanyagházba szerelt modult milliós nagyságrendben, három típusban készítik majd. Az egyik típus sorozatgyártása már megkezdődött, a másik kettőnél még a mintagyártások folynak. Ugyancsak mintagyártási fázisban van a négy változatban készülő kormánykapcsoló szenzor család is. Még az ősszel megkezdődik ennek a termékcsoportnak a sorozatgyártása is, s évente várhatóan több százezer darabot készít majd francia üzleti partnere számára a Videoton tagvállalat.

Lászlófalviné Gönczy Zsuzsa a VIDEOTON Autóelektronika Kft. ügyvezető igazgatója

A tavaly 79 millió eurós árbevételt elért Videoton Autóelektronikai Kft. csaknem ezer dolgozót foglalkoztat. 22,300 négyzetméteren úgynevezett build-to-print tevékenységet végez, azaz vevőinek komplett késztermék-dokumentációja alapján megtervezi a gyártási folyamatot, továbbá az ahhoz szükséges gyártóeszközöket, majd gyártani kezdi a terméket, valamint pótalkatrész gyártási szolgáltatást is nyújt. A cég annak érdekében, hogy minél teljesebben meg tudjon felelni a piaci és vevői igényeknek, az elmúlt években jelentősen szélesítette termék-és technológiai palettáját, tavaly óta 5,5 millió eurót költött gépberuházásokra.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény