FőoldalÜzletCsökkent az elektronikai iparunk teljesítménye az első félévben
2012. augusztus 16., csütörtök ::

Csökkent az elektronikai iparunk teljesítménye az első félévben

Több járművet és gépet állítottunk elő, nőtt az élelmiszeripar, felpörgött a gyógyszergyártás, az elektronikai ipar viszont zuhan - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal

Az első félévi ipari termelés 0,4 százalékkal elmaradt a múlt év azonos időszakától. Az ipar belföldi értékesítési volumene 1,9 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól és negyedik hónapja csökkent. Az exportértékesítés éves növekedési üteme viszont 6,2 százalékra gyorsult a májusi 1,6 százalékról.

Júniusban a feldolgozóipari termelés több mint egyötödét képviselő járműgyártás volumene 13,1százalékkal magasabb volt, mint 2011 azonos időszakában. A legjobb teljesítményt - mintegy 29 százalékos növekedéssel - a járművillamossági, -elektronikai készülékek gyártása nyújtotta.
A második legnagyobb súlyú alág, a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása viszont 6,1 százalékkal csökkent, főként a híradástechnikai berendezések és az elektronikus fogyasztási cikkek iránti kereslet visszaesése következtében - közölte a KSH. Ugyanakkor jelentősen emelkedett az elektronikai áramköri kártyák és számítógépek, perifériás egységek gyártása.

Júniusban a gépi berendezések belföldi eladása 17,8, a járműveké 6,5 százalékkal nőtt, a számítógépek és elektronikai termékek értékesítése négy hónapja ismét drasztikusan, 24 százalékkal zuhant. A villamosberendezések exportja 2010 novembere óta először emelkedett szerény 1,2 százalékkal, a számítástechnikai cikkek exportja viszont 0,3 százalékot esett tovább az egy évvel korábbi mélypontjáról - derül ki a KSH adataiból.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény