FőoldalÜzletMég mindig veszteséges a Motorola
2012. május 03., csütörtök ::

Még mindig veszteséges a Motorola

Bár egyes híradások erőteljesen bizakodóak a cég jövőbeni gazdálkodását illetően, a friss számok még mást mutatnak

A Motorola nyilvánosságra hozta az idei esztendő első negyedévével foglalkozó jelentését. Ebből kiderül, hogy a vállalat ebben az időszakban 3,1 milliárd USD körüli forgalmat bonyolított le, amiben mintegy 2,2 milliárd USD a mobil készülékek eladásából származik. Ez alatt az idő alatt 86 millió dollár veszteséget termelt (az előző negyedévben 80 millió USD, egy évvel ezelőtt pedig 81 millió USD volt a veszteségük). A vállalat az első negyedévben összesen 8,9 millió mobiltelefont adott, melyből 5,1 millió példány volt okostelefon.

Mint arról annak idején hírt adtunk, a Motorola még tavaly jelentős leépítést jelentett be, melynek kapcsán hosszú távon komoly megtakarításokra számít a cég. Ugyanakkor a különböző végkielégítések és egyéb juttatások folyományaként első körben csak emiatt mintegy 30 millió dolláros kiadása keletkezett a Motorolának.

Folyamatban van továbbá a Motorolának a Google által történő felvásárlása. A mobilgyártó úgy véli, hogy a 12,5 milliárd dolláros ügyletet még az idei év első felében sikerül véglegesíteni.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény