FőoldalÜzletred dot díj és 200.000 eladott robot
2012. április 26., csütörtök ::

red dot díj és 200.000 eladott robot

Az ABB robotjai a legjobbak között is a legjobb minőséget képviselik már évtizedek óta és ezt a tényt most egy jelentős díj is alátámasztja. Az apró alkatrészek összeszerelésére tervezett FRIDA (Flexible Robot Industrial Dual Arm) névre keresztelt "kétkezes" robot dizájn koncepciója elnyerte a rangos red dot "best of the best" (a legjobbak legjobbja) termékdizájn díjat

A legutóbb Szingapúrban megtartott red dot dizájn verseny egy évente megrendezésre kerülő esemény, melyen a legújabb dizájnkoncepciókat és prototípusokat értékelik. A nemzetközi szintű minőségi díjat, a legjelesebb ipari formatervezőkből álló zsűri ítéli oda. A rangos "best of the best" díjat csak a legkiválóbb dizájnkoncepció nyerheti el. A legutóbbi versenyen 54 ország 3536 projektjét vizsgálta a zsűri. A tanácskozást követően az ABB mellett csak 42 koncepciót jutalmaztak a "red dot: best of the best" díjjal a kiváló tervezésért. A FRIDA robotról itt találhat képeket és videókat.
Az ABB robotjai sikeresen teljesítenek szolgálatot a világ számos pontján, napjainkig már több mint 200.000 darabot állítottak munkába. Magyarországon 500 felett jár a jelenleg telepített ABB robotok száma. Technológiai tudásukat többek között az Audi, az Univer és az Agrofeed gyártólétesítményeiben kamatoztatják, valamint világszerte gyárak és kutatóközpontok ezreiben. ABB robotok segítettek például megalkotni az Ősrobbanás szimulálásához szükséges környezetet az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet (CERN) hadronütköztetőjében, amely egy alagútban található 50-150 méterrel a svájci-francia határ alatt.

Az ABB robotok az ipari ágazatok mellett a showbusinessben is jelentős szerepet játszanak. Tizennyolc ABB robot tündökölt rivaldafényben Christian Bale és más hollywoodi sztárok mellett a Terminator sorozat legutóbbi részében, a Terminátor - Megváltás című filmben. A filmbéli robotok egy automata rendszer részét alkotják, amelyet a Skynet mesterséges intelligenciájú rendszer vezérel, hogy létrehozza terminator "kiborgokból" álló hadseregét. Ugyancsak ABB robotok léptek színpadra Bon Jovival az együttes 2010-es turnéján. Az öt darab robot táncosként szerepelt, ezért úgy koreografálták őket, hogy a zene ritmusára mozogjanak, miközben valós idejű felvételt és digitális animációt jelenítettek meg.

Az ABB a robotika területén elért legújabb fejlesztéseit április 25. és 26. között mutatta be Budapesten a csomagolástechnikai alkalmazások első magyarországi szemináriumán. Az ipari ágazatok rendszerintegrátorai és végfelhasználói egyaránt megismerhették az ABB és a Flexlink megoldásait. A szervezők célja, hogy megismertessék az új technológia vívmányokat, és bemutassák innovatív termékeik széles skáláját, amelyekkel segíthetnek vásárlóiknak a minőség, a kapacitás és rugalmasság növelésében, a működéssel járó költségek és a környezetre gyakorolt nem kívánt hatások csökkentése mellett. Az eseményen bemutatásra került többek között a FlexPicker névre keresztelt robotcsalád, melynek tagjai a croissantoktól és jégkrémektől kezdve a csokoládékon át az ipari termékekig elképesztő sebességgel képesek bármit felemelni és megmozgatni.

Az ABB honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény