FőoldalÜzlet"Igényes igénykielégítés" válsághangulatban
2012. március 13., kedd ::

"Igényes igénykielégítés" válsághangulatban

A gazdasági válság hatására megváltozott piaci igények kielégítésére a Xerox kedvező beszerzési árú és alacsony nyomatköltséget biztosító fekete-fehér nyomtatókkal és fekete-fehér, illetve színes multifunkciós berendezésekkel jelentkezik

A gazdasági világválság elhúzódására adott válaszként a hazai vállalatok többsége rákényszerült arra, hogy a költségek racionalizálására, vagy éppen minimalizálására tett törekvéseiket állandósítsák és a normál - legalábbis középtávú - ügymenetbe beépítsék. A KKV-k költési hajlandóságának tartós visszaesése az olyan, viszonylag egyszerűen visszafogható folyamatok esetében, mint a dokumentumkezelés, hatványozottan megfigyelhető. A költések visszaesésével párhuzamosan a dokumentumkezelő berendezésekkel és folyamatokkal kapcsolatos vásárlói igények is jelentősen megváltoztak: 2011-ben a dokumentumkezeléshez fűződő megrendelések visszaestek, csökkent - különösen a színes - nyomatszám, és megnőtt az igény a használt berendezések, valamint az olcsó, rosszabb minőségű kellékanyagok iránt.

A dokumentumkezelő berendezések gyártói számára kedvezőtlen folyamatokat ráadásul tetézik az olyan problémák, mint a vevői kifizetések el-elmaradása és az ügyfelek likviditási gondjai. 2011-ben az azt megelőző évhez képest ugyan megfigyelhető némi növekedés a dokumentumkezelő berendezések piacán mind darabszám, mind árbevétel tekintetében, de csak minimális - 1-1%-os - mértékben. A válság előtti, 2008-as eredményektől mindkét mutatószám továbbra is nagyon messze áll. A tavalyi évben az értékesített fekete-fehér berendezések részaránya a színes gépekhez képest nőtt, ugyanakkor még tovább esett - csaknem felére - a tintasugaras eszközök piaca.

A KKV-k igényeinek hosszú távú átalakulásra reflektálva, a Xerox olyan új berendezéseket dob piacra, amelyekkel kielégíthetik a megrendelők megváltozott elvárásait. A Xerox Phaser 3010/3040-es termékcsalád tagjai a legjobb ár-érték arányú A4-es fekete-fehér berendezések közé tartoznak a piacon, alacsony beszerzési áruknak, kedvező fenntartási és egy lapra eső nyomatköltségeiknek, illetve energia- és kellékanyag-takarékos működésüknek köszönhetően. Az egyik legkisebb méretű és halk működésű nyomtató multifunkciós testvére a hasonló tulajdonságokkal bíró WorkCentre 3045, mely akár alapkiépítésben is képes a WiFi-s nyomtatásra, illetve pendrive kezelésére.

Azon KKV-k számára, amelyek kedvező árú, ugyanakkor színes nyomtatást is kínáló multifunkciós berendezést keresnek, a WorkCentre 6015 MFP kiváló választás lehet: az alacsony nyomat- és fenntartási költséggel csábító kompakt berendezés nyomtat, fénymásol, szkennel, faxol és digitális munkafolyamati lehetőségeket is kínál, illetve szintén alkalmas a vezeték nélküli nyomtatásra.

A Xerox honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény