FőoldalÜzletIBM: beszerzés Budapestről
2012. január 12., csütörtök ::

IBM: beszerzés Budapestről

A Procurement Leaders című szaklap szerint Budapestre költözteti globális beszerzési tevékenységének irányítását az IBM. A vállalat beszerzésekért felelős vezetője, John Paterson január végétől már a magyar fővárosban fog dolgozni.

Az IBM beszerzésekért felelős vezetője a kínai Sencsenből költözteti tevékenységét a magyar fővárosba. Cél, hogy új beszállítói bázist alakítsanak ki és beszerzési munkatársakat keressenek az afrikai, közel-keleti és kelet-európai régiókban. Paterson szerint térségünkben nem a nulláról kell kezdeni, hiszen a cégnek nagyszámú beszállítója van már itt. Azonban a kulcsfeladat e beszállítók további növekedésének előmozdítása lesz. Paterson Budapestre költözése két szempontból is hasznos lehet a cégnek: egyrészt az IBM-nek már van működési tapasztalata Magyarországgal, másrészt pedig a szakterület irányítója így közelebb is kerül az afrikai és közel-keleti beszállítókhoz.

A beszámolóból nem derül ki, hogy a költözéssel újabb munkahelyeket is létrehoz-e az IBM Budapesten, illetve a változás szükségessé tesz-e további befektetést Magyarországon.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény