FőoldalÜzletKormányhatározat a nyílt fájlformátumról
2012. január 05., csütörtök ::

Kormányhatározat a nyílt fájlformátumról

Karácsonykor lépet életbe a 1479/2011. (XII. 23.) számú kormányhatározat az egyes közigazgatási szervek által használt elektronikus dokumentumok formátumáról és a nyílt forráskódú irodai szoftverek használatáról. Ennek értelmében nem nyílt forráskódú irodai szoftvereket csak nagyon indokolt esetben, illetve nemzetközi szerződésekből adódó kötelezettség teljesítése érdekében szabad beszerezni a kormány által felügyelt szerveknél

Az intézkedés fő célja, hogy egységesítéssé váljon egyes közigazgatási szervek nemzetközi szabványon alapuló elektronikus kommunikációja, javuljon az együttműködés hatékonysága, és növekedjen a költséghatékony nyílt forráskódú irodai szoftverek részaránya. Az érintett tárcavezetőknek az ehhez való felkészülés végső határidejének a határozat március 31-ét jelöli meg.

A Honvédelmi Minisztérium és az általa irányított szervek kivételével az irodai szoftverekkel előállított dokumentumokat az egymás közötti elektronikus kommunikáció során kizárólag olyan dokumentumformátumban továbbíthatják, amely nyilvánosan hozzáférhető, korlátozás nélkül alkalmazható, nemzetközi szabványügyi szervezet által elfogadott szabványra épül.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény