FőoldalÜzletA jövő munkahelye - a Fujitsu szemével
2011. december 08., csütörtök ::

A jövő munkahelye - a Fujitsu szemével

A digitális világ lebontja a fizikai világ korlátait. A Fujitsu egyedülálló finanszírozási konstrukcióval segíti a legújabb informatikai megoldások hazai elterjedését

A Fujitsu az idén megvalósult nagy tárolórendszer-telepítési beruházások mellett a kis és közepes vállalatok informatikai fejlődését is segíteni kívánja, hiszen az egyszerűbb eszközök egyre okosabbá válása újabb és újabb kihívások elé állítja az informatikai szakembereket.
A megszokott informatikai rendszerek asztali számítógépek hálózatából álltak, melyeket "egyszerű volt" egy rendszerben tartani. Ezt a rendszert elsőként a noteszgépek fejlődése kezdte ki, majd jöttek a mobiltelefonok új funkciói - melyekkel most már egy okostelefonnal az egész céget minden tekintetben irányítani lehet a világ bármely tájáról. A tavalyi évben már több okostelefon kelt el, mint asztali PC, és hol vannak még az egyre kedveltebb táblagépek?
Ezeknek az eszközöknek az egységes rendszerben tartása és egyenszilárdságú informatikai védelem kialakítása nem egyszerű feladat. Az eszközökön különböző operációs rendszerek különböző verziói futnak, más-más segédprogramokat kell használni hozzájuk ugyanannak a tartalomnak az eléréséhez és az adatok egységes rendszerben tartása sem egyszerű feladat, ha nem tudja mindenki ugyanazt a programot használni.
A munkahely virtualizálásával növelhető a nem termelő géphez kötött munkavállalók hatékonysága, egyszerűsödik az irányítás. Csökken az informatikai rendszer összetettsége, és a rendszer üzemeltetési költségei.
A mostanában elterjedő egyre növekvő sebességű internetes hozzáférést biztosító kapcsolatok használatával, amennyiben egész rendszerünket felhő-alapon üzemeltetjük, munkahelyünket munkatérré változtathatjuk át, egy olyan dinamikus munkatérré, mely egy "személyes felhő" alkalmazás segítségével csak addig létezik, amíg szükségünk van rá. kilépéskor újra eltűnik. Ennek a fajta rendszernek az az előnye, hogy bármelyik informatikai eszközünkkel beléphetünk és ugyanazok a jogosultságok fognak várni minket.

A Fujitsu új finanszírozási konstrukcióval segíti ezen változások eszközoldalának megvalósítását. A kis- és közepes vállaltok számára kidolgozott konstrukció lényege, hogy a cég a váltáshoz szükséges és a Fujitsu folyamatosan bővülő termékpalettáján szereplő eszközöket bérelheti, kipróbálhatja 1 ... 6 hónap időtartamban. A Fujitsu a bérleti konstrukción felül 'Select Partner'-ein keresztül biztosítja az eszközök üzembe helyezéséről és zavartalan üzemeltetéséről. A futamidő végén a cég csökkentett áron megvásárolhatja, vagy 3 éves időtartam alatt lízingelheti is a termékeket, de ha nem vált be az új informatikai konstrukció, egyszerűen vissza is adhatja a Fujitsunak.
Az új típusú - és jól átgondolt - informatikai terv végrehajtása akár 25-40%-al is mérsékelheti az üzemeltetési költségeket.

A Fujitsu honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény