FőoldalÜzletA jelen fejlesztései a jövő mérnökeitől
2011. november 15., kedd ::

A jelen fejlesztései a jövő mérnökeitől

A Flextronics idén rendezte meg első alkalommal az EnterFlex versenyt, melynek célja a hazai mérnökképzés fejlődésének erősítése, és az innováció támogatása

A háromfordulós tehetségkutató program keretében a magyarországi felsőoktatási intézményeken tanuló diákok előre megadott, vagy szabadon választott számítástechnikai témakörökben különböző projektmunkákkal jelentkeznek egyéni vagy csoportos szinten.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről, a Nyugat-magyarországi Egyetemről, a Széchenyi István Egyetemről és a Pannon Egyetemről érkeztek a diákok pályázatai. Ez utóbbi Egyetem Műszaki Informatikai Kara adta a nyerteseket: Kadanoczki Helga, Ősz Edina és Zachár Gergely az "Üzleti és gyártási folyamatok strukturális vizsgálata és optimalizálása" című projekttel olyan innovatív fejlesztést mutatott be, amely nemcsak elméleti, hanem gyakorlati síkon is könnyen beépülhet akár mindennapi életünkbe, illetve az elektronikai gyártás működésébe.

A dobogós nyertes csapatokat és egyéni indulókat a Flextronics új HP laptoppal díjazta, továbbá mindegyiküket 50.000 Ft, 100.000 Ft és 150.000 Ft értékű egyszeri pénzjutalommal támogatta. A pénteki díjátadó eseményen részt vett Dr. Nikodémus Antal, a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezetője is, aki elmondta, hogy az innováció és az elektronikai ipar a Nemzetgazdasági Minisztérium számára kiemelt fontosságot élvez, ezért az NGM-ben nemrég munkacsoport formájában elkezdődött az elektronikai ipar stratégiának véglegesítése. Az iparági stratégia az érintettek bevonásával új lábakra helyezi a kormányzati együttműködést az elektronikai piac szereplőivel, és hosszú távon kívánja ezen a téren az innovációt és a termelést az ország jövőjével összefonni.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény