FőoldalÜzletAz Elcoteq után a Flextronicsot választotta a Huawei
2011. október 12., szerda ::

Az Elcoteq után a Flextronicsot választotta a Huawei

Mint már arról hírt adtunk, a pécsi Elcoteq anyavállalata csődöt jelentett, a Huawei viszont éppen erre a cégre alapozott. Most hivatalosan is bejelentették a stratégiai megállapodását a kínai Huawei Technologies és a Flextronics Global Services között

Valószínűleg rövidesen beszállítót vált az európai ellátóközpontját eddig Pécsett üzemeltető kínai távközlési óriás, a Huawei, így az évi kétmilliárd dollárt meghaladó árbevételű tevékenységet Magyarországon tudják tartani. Az összeszereléseket eddig végző, finn gyökerű Elcoteq csődvédelmet kért, és azóta folyamatos nehézségek közepette működött, amely miatt a Huaweinek is módosítani kellett működési tervein. Az európai gyártási és logisztikai központ támogatására azonban gyorsan talált új partnert a kínai mobilóriás. Volt olyan koncepció is, hogy a Huawei felvásárolja az Elcoteq-részleget, de inkább új beszállító keresésébe fogtak, azzal, hogy ha a szükség úgy hozza, kínai gyártásból elégítik ki az európai igényeket.

A Flextronics eddigi, 12 ezer alkalmazottat foglalkoztató négy hazai üzeme mellett egy újat hoz létre Pécsett. Ebben az idei év végéig 100, 2012-ben pedig további 400 alkalmazott kezdheti meg a munkát. A főként mobil távközlési alapelemek, többek között hálózati eszközök és bázisállomások gyártására létrejövő üzem egyelőre nem zöldmezős beruházás keretében épül, hanem bérelt épületekben kezdődik a termelés. Nem az Elcoteq-gyárat veszik át, mivel az új üzemben némileg más jellegű termelés folyik majd. Épp ezért a minden bizonnyal elbocsátásra váró Elcoteq alkalmazottak sem kerülnek át automatikusan, a Flextronics a pécsi munkaerő-piacról választja ki a jelölteket, akik persze lehetnek az előző üzem egykori dolgozói is.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény