FőoldalÜzletCsődöt jelentett az Elcoteq SE
2011. október 10., hétfő ::

Csődöt jelentett az Elcoteq SE

Október 6-án csődöt jelentett be az Elcoteq anyavállalat. Sajtóhírek szerint a társaság pécsi üzemében csupán az egykori munkaerő töredéke lézeng, csak egyetlen gyártósor működik

A társaság hivatalos honlapján megjelent közlemény szerint a cég megmentéséért hónapok óta folytatott küzdelem nem hozta meg az eredményét, ezért kényszerültek erre a lépésre. "Az Elcoteq nem tudja tovább folytatni működését" - olvasható a cég igazgatótanácsa által kiadott közlemény záró soraiban.

Az Elcoteq-hez közel álló források szerint semmi remény nincs arra, hogy az európai vállalat csődjét követően a pécsi üzem egyedül megmeneküljön. Hivatalos adatok szerint Pécsett eredetileg 2800-an dolgoztak. Munkaerőt már hosszabb ideje nem bérel a cég. Jelenleg állományban mintegy 1500 ember van, azonban túlnyomó többségük szabadságon van. Egyetlen gyártósor működik, ami műszakonként 40-50 embernek ad munkát. Pedig tavaly nyáron még Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára Jorma Vanhanennel, a cég vezetőjével további bővülési tervekről beszélgetett.

Mivel nincs se munka, se megrendelés, se a céget megvenni szándékozó befektető, így az egyetlen kivezető lépés az lenne, ha a tulajdonos minél előbb felszámolási eljárást indítana a magyarországi Elcoteq ellen. (A magyar leányvállalat ugyanis nem kerül semmiféle eljárás alá automatikusan azért, mert az anyacég csődöt jelentett. Ezt külön kell kérvényezni, magyarországi bíróságon.) Ez a munkások bérének kifizetése szempontjából is biztonságosabb megoldás.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény