FőoldalÜzletMáris leépítések a pécsi Huawei gyárban
2011. augusztus 30., kedd ::

Máris leépítések a pécsi Huawei gyárban

A kínai Huawei pécsi üzeme három helyett hamarosan egy műszakban termel. A céggel üzleti kapcsolatban álló Elcoteqnél szeptembertől csökkentik a béren kívüli juttatásokat

A Huawei 2004-ben jelent meg Magyarországon, ahol mára európai ellátó központot hozott létre. Jelenleg Komáromban és Pécsen termeltet, a baranyai megyeszékhelyen a finn Elcoteq gyártóbázisán telekommunikációs hálózati rendszereket készíttet. A cég júniusi sajtótájékoztatóján még azt mondták, hogy a Huawei Pécsről kívánja megoldani nyugat-afrikai partnerei ellátását.

Az MTI úgy értesült, hogy a Huawei-nek gyártócsarnokot és raktárt is biztosító Elcoteq pécsi üzemének dolgozói szeptembertől nem kapnak étkezési jegyet. A hét, illetve nyolcezer forintos csekkeket eddig mintegy hétszáz dolgozó kapta kézhez minden hónapban. Információk szerint szeptembertől az eddig távolsági buszokra járó bérlettámogatást sem fizeti ki a finn érdekeltségű vállalat. A pécsi üzemben a gazdasági válság előtt mintegy hétezren dolgoztak, jelenleg mintegy 2800-an.

Az Elcoteq június végén jelentette be, hogy nem tudja határidőre fizetni hitelállományát, nehéz helyzetét a világgazdasági válsággal, illetve azzal magyarázta, hogy legnagyobb partnere, a Nokia szerződést bontott vele. A cég arra kérte a hitelező bankokat, hogy meghosszabbított fizetési határidő mellett rendezhesse tartozását. Ezzel egy időben bejelentette, hogy tárgyalásokat kezdett a Platinum Equity magánbefektető céggel. A vállalattal jelentős részvénycsomag tulajdonlásról és a cég adósságkezeléséről egyeztettek, a szerződés azonban nem jött létre.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény