FőoldalÜzlet750 millióból LED-es közvilágítás Hódmezővásárhelyen
2011. augusztus 22., hétfő ::

750 millióból LED-es közvilágítás Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhelyen az összes hagyományos lámpatestet LED-technológiát használó fényforrásra cserélik ki. A 750 millió forintos beruházáshoz uniós támogatást is kaptak

Az új technológia a korábbi sárgás fényű nátriumlámpákhoz képest lényegesen erősebb és a beépített prizmáknak köszönhetően egyenletesebb megvilágítást biztosít, így a közlekedésbiztonság is javul.

6830 lámpatest cseréjével az önkormányzat harmadával csökkenti a közvilágítás évi 70 millió forintos energiaköltségét. További megtakarítást jelent, hogy a korszerű LED-es fényforrásoknak a hagyományos eszközökhöz képest lényegesen alacsonyabb a karbantartásigényük, és élettartamuk csaknem háromszorosa az eddig alkalmazott nátriumlámpákénak. A fejlesztéssel elért energiamegtakarítás évente 565 MWh, ezzel 352 tonna szén-dioxid kibocsátása kerülhető el.

Bencsik János klíma- és energiaügyekért felelős államtitkár áprilisi hódmezővásárhelyi látogatásán sajtótájékoztatón elmondta: a kormány e beruházás tapasztalatai alapján dönt arról, hogy országosan is támogatja-e a megoldás alkalmazását.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény