FőoldalÜzletA Google megvásárolja a Motorola Mobility-t
2011. augusztus 16., kedd ::

A Google megvásárolja a Motorola Mobility-t

Az amerikai informatikai óriásvállalat hétfőn jelentette be, hogy megveszi a Motorola mobil kommunikációs eszközöket, elsősorban telefonokat gyártó részlegét. Az ügyletet legkésőbb 2012 elején véglegesítik

A Motorola Mobilty nem olvad be az új tulajdonos vállalati szerkezetébe, önálló egységként működik majd tovább. A Motorola bekebelezésével a Google mobilipari szabadalmakat szerez és megvédi sokat támadott az Android üzleti rendszerét.

A Google ezzel a felvásárlással alaposan megbolygathatja az amúgy sem állóvíznek számító okostelefon piacot. Eddig ugyanis a keresőóriás a népszerű Android operációs rendszerre összpontosított, s nem törődött a hardverrel. A Google sokaknak ijesztő méretűnek tűnő terjeszkedésének új állomása lehet a Motorola felvásárlása, hiszen így már a csúcstelefonokat gyártó, s androidos rendszert használó HTC, Samsung és társai elbizonytalanodhatnak: szoftverszállítójuk immáron hardvergyártóként is riválisuk lesz. A HTC ugorhat ki a legkönnyebben a szoruló hurokból: jelenleg is forgalmazza Windows Mobile rendszerrel egyes készülékeit.

A Motorola Mobility idén vált ki a Motorolából, miután a cég mobil termékeit több téren is maga mögött hagyta a konkurencia. Az androidos mobilok iránti növekvő kínai és latin-amerikai kereset azonban 40%-os növekedést hozott a második negyedévben. Ezzel együtt azonban még mindig $85 milliós veszteséget termelt a mobilos cég. A keresőóriás részvényenként 40 dollár készpénzt, összesen nagyjából 12,5 milliárd dollárt fizet a társaságért.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény