FőoldalÜzletA Fujitsu és a SAS Institute Japan együttműködnek az üzleti analitika területén
2011. augusztus 09., kedd ::

A Fujitsu és a SAS Institute Japan együttműködnek az üzleti analitika területén

A Fujitsu Limited és a SAS Institute Japan Ltd. bejelentették, hogy partnerkapcsolatra léptek az üzleti analitika (Business Analytics, BA) területén. Az üzleti analitika célja fejlett elemzések és előrejelzések készítése sokféle adat felhasználásával. A partnerkapcsolat keretében a Fujitsu értékesíti és szállítja a világ vezető üzleti analitikai szoftverfejlesztőjeként ismert SAS BA megoldásait a japán piacon. A vállalatok BA megoldásjavaslatok készítésében és telepítéstámogató szolgáltatások nyújtásában is együttműködnek

A jövőben a Fujitsu és SAS Japan is szeretné még szorosabbra fűzni a stratégiai együttműködést.


Háttér

Az elmúlt években az üzleti környezet gyors változáson ment keresztül többek között a globalizáció, a gazdaság szerkezetének átalakulása és a közösségi hálózatok terjedése miatt. Ilyen körülmények között a vállalatok sikere azon múlik, milyen gyorsan képesek megfelelően korrigálni üzleti stratégiájukat. Egyre többen felismerik közülük, hogy csak az üzleti működésükre vonatkozó különféle adatok elemzésével tudnak felelni a vállalatirányítás kihívásaira és megalapozott döntéseket hozni.
A Fujitsu már eddig is sokféle megoldást kínált az üzleti intelligencia (Business Intelligence, BI) terén, amely az adatok gyűjtésével, átalakításával, szerkesztésével, üzleti elemzésekben való felhasználásával és az eredmények vizuális megjelenítésével foglalkozik. A partnerkapcsolat keretében a cég már BA megoldásokat is értékesít. Ezek a BI-t egy lépéssel meghaladva segítenek az ügyfeleknek optimalizálni üzleti működésüket, és helyes üzleti döntéseket hozni a jövőre vonatkozó előrejelzések alapján.
A SAS megalapítása óta szállít BA megoldásokat ügyfeleinek a fejlett elemzésekhez és az előrejelzések készítéséhez. Az együttműködés révén a vállalat erősítheti jelenlétét Japánban.
A jövőben a két cég közösen kínálja az ügyfelek igényeinek legmegfelelőbb BA megoldásokat, és segítséget nyújt számukra az adatokban rejlő stratégiai előnyök kinyeréséhez és cégértékük növeléséhez.

A partnerkapcsolat részletei
A SAS partnerprogramjához csatlakozva a Fujitsu lesz a SAS viszonteladó partnere Japánban, és értékesíti, illetve szállítja a SAS megoldásait a helyi piacon. Az együttműködés első lépéseként a Fujitsu és a SAS a feldolgozóiparban és a kiskereskedelemben működő ügyfeleknek állít össze közös megoldásjavaslatokat és nyújt telepítéstámogató szolgáltatásokat. A tevékenységet később fokozatosan terjesztik ki további iparágakra.
A partnerek a 2011. július 12-én rendezett SAS Forum Japan 2011 konferencia keretében mutatták be kezdeményezéseiket és a megoldásokról szóló esettanulmányaikat az érdeklődőknek.
A BA megoldások portfóliójának további bővítése érdekében a Fujitsu és a SAS folyamatosan dolgozik a két cég erősségeit hasznosító új megoldások fejlesztésén, és a stratégiai szövetség erősítésén.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény