FőoldalÜzletAz okostelefonok hozták a Samsung nyereségét
2011. augusztus 01., hétfő ::

Az okostelefonok hozták a Samsung nyereségét

Várakozásokat felülmúló második negyedéves nyereségről számolt be a Samsung. A világ vezető tévégyártója a pénzügyi sikert azonban nem a lapos tévéknek köszönheti, hanem az okostelefonoknak

Bár a vállalat nettó bevétele 18 százalékkal kisebb volt, mint a múlt év azonos időszakában, de a 3,51 billió won (azaz 3,3 milliárd USD) még mindig több, mint amire (3,4 billió won) számítottak. Ugyanakkor megduplázódott a telekommunikációs részleg bevétele, a nyereség pedig a tavalyi 630 milliárd wonról 1,67 billióra nőtt.
A Samsung 19,2 millió okostelefont adott el a negyedévben, amivel megelőzte a Nokiát, és akár az Apple-t is hamarosan maga mögé utasíthatja. A hagyományos mobiltelefonok piacán is jól áll a Samsung, 20 százalékos a piaci részesedése (a piacvezető Nokiának 26 százalékos).
Az okostelefonok piacán elért siker segített ellensúlyozni a zuhanó memóriaárak és a kijelzők iránti kereslet miatt elszenvedett veszteségeket. A számítógépek kijelzőibe és tévékbe szánt paneleket gyártó részleg a tavalyi 880 milliárd wonos nyereséggel szemben 210 milliárd won veszteséget ért el, háromszor többet a várakozásokhoz képest. Ugyanakkor az elemzők csak 67 milliárdos mínuszra számítottak.
Gyógyír a veszteségekre, hogy a tévés részleg az eladások 5 százalékos csökkenése dacára a tavalyi 360 milliárdról 510 milliárdra növelte a profitját.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény