FőoldalÜzletLED-lámpagyár épül Berettyóújfalun
2011. június 21., kedd ::

LED-lámpagyár épül Berettyóújfalun

2011. június 18.-án rakták le az új, energiatakarékos közvilágítási LED-lámpatesteket gyártó üzem alapkövét. A Mezeivill Kft. csaknem 600 millió forintos beruházásához az EU 50 százalékos támogatást adott

Czomba Sándor, az NGM foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára az esemény alkalmával hangsúlyozta, hogy a hátrányos helyzetű térségben magyar fejlesztésű termék és magyar befektetés kapott támogatást. Mezei József, az évi 2 milliárd forintos árbevételű Mezeivill Kft. ügyvezetője kiemelte, hogy a cég a jelenlegi 50 fős foglalkoztatási létszámát a mostani beruházással több, mint megduplázza. Az általuk - Magyarországon elsőként - kifejlesztett STRIKE LED köztér-világítási lámpatest 50-60 százalékos energiamegtakarítást jelent a jelenlegi világítótestek energia felhasználáshoz képest.

Magyarországon 1,5 millió korszerűtlen köztéri lámpatest vár lecserélésre. A jelenleg évi 2 milliárd forintos árbevételű Mezeivill új üzeme egy műszakban 120-150 ezer darab LED-lámpát fog majd gyártani.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény