FőoldalÜzletHárommilliárd dolláros veszteség a Sony-nál
2011. május 25., szerda ::

Hárommilliárd dolláros veszteség a Sony-nál

A Forbes információi szerint a Sony nem sokkal a szokásos pénzügyi jelentése közzététele előtt megváltoztatta az éves eredményeire vonatkozó előrejelzéseit. Az új előrejelzés szerint 857 millió dolláros nyereség helyett a cég 3,1 milliárd dolláros veszteséggel zárja a 2011-es pénzügyi évet

A cég az 53 évvel ezelőtti tőzsdére lépése óta nem zárt évet ekkora veszteséggel, sőt, összesen három olyan év volt, amikor nem volt nyereséges: először 1995-ben, amikor filmstúdiók és tévécsatornák felvásárlásai miatt csúszott negatívba a mérleg, aztán 2009-ben és 2010-ben, amikor úgy általában rosszul ment az elektronikai részleg.

A földrengés 200 millió dolláros közvetlen kárt okozott a cégnek, de a katasztrófa hatása igazán csak a következő hónapokban fog megérződni. A megsérült üzemek újjáépítését, felújítását ugyanis fedezi a biztosítás, de leállt termelés becslések szerint 1,8 milliárddal csökkenti majd a cég forgalmát. A hekkertámadás eddig 170 millióba került a Sonynak, az előrejelzés egyelőre nem számol a cég ellen indított perek költségeivel, és az esetleges megítélt kártérítésekkel, mivel a perek kimenetele egyelőre nagyon bizonytalan.

Az óriási veszteség jelentés részéért egyébként egy átütemezett adóbefizetési kötelezettség a felelős, ami egyszeri költség, vagyis annyira mély válságba azért nem került a cég, mint a számokból első pillantásra tűnne. Azt viszont maga a cég is elismeri, hogy a szórakoztató elektronikai termékei iránt elég lanyha a kereslet. Nagy-Britanniában azzal kellett szembesülnie, hogy a BBC HD tévécsatorna frissen indult, 1080p felbontású adásáról kiderül, hogy a Sony HD tévéi nem képesek kezelni.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény