FőoldalÜzletÁtfogó hálózati rekonstrukció előtt a Magyar Telekom
2011. május 04., szerda ::

Átfogó hálózati rekonstrukció előtt a Magyar Telekom

Magyarország eddigi legnagyobb mobilkommunikációs hálózati modernizációjára készül a Magyar Telekom. A német tulajdonú távközlési multi rövidesen elkezdi a rádiós hálózat modernizációs munkálatait svéd partnerével, az Ericssonnal

A többmilliárdos projekt elsődleges beszállítói partnere a hónapokig tartó tendereztetési eljárás eredményeként a svéd Ericsson lesz. A mobilhálózat infrastruktúra-elemeinek a nagy részét mind rádiós, mind maghálózati oldalon az eddig is kiemelt beszállítónak számító skandináv cégtől vásárolta a Magyar Telekom.

Az Ericsson a már jelenleg is üzemelő maghálózati elemekhez kapcsolódóan ehhez olyan, úgynevezett SingleRAN rendszerű bázisállomásokat biztosít majd, melyek mind a technológiai-, mind a frekvenciaallokációt illetően széleskörű konfigurációs lehetőségeket kínálnak. Ezek a bázisállomások többek közt lehetővé teszik majd azt is, hogy a Magyar Telekom a jelenleg rendelkezésére álló 2100 MHz-es sáv mellett a 900 MHz-es frekvenciatartományban is nyújthasson UMTS-szolgáltatást. A vidéki területek szélessáv-lefedettségének éppen ez lehet az egyik kulcsa, hiszen ezzel gyakorlatilag minden olyan területen nyújthat 3G-s szolgáltatást a cég, ahol jelenleg kizárólag 2G-s lefedettsége van a hálózatnak.

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény