FőoldalÜzletNagy arányú létszámleépítésre készül a Panasonic
2011. május 02., hétfő ::

Nagy arányú létszámleépítésre készül a Panasonic

Két év alatt 350 ezer főre szeretné csökkenteni alkalmazottai számát a Panasonic. Ehhez nagyjából 17 ezer állás megszüntetésére van szükség

A hírt 2011. április 28-án jelentette be a japán elektronikai óriáscég. A tájékoztatás szerint ebben a két évben mintegy 1,9 milliárd dollárt fognak költeni a vállalat átstrukturálására, amelytől a versenyképesség hosszú távú javulását várják. A bejelentést a befektetők kedvezően fogadták, a cég részvényeinek árfolyama 2,4 százalékkal emelkedett Tokióban.

Mint ismeretes, néhány héttel ezelőtt az oszakai Panasonic nemrégiben olvasztotta magába a Panasonic Electric Works és a Sanyo Electric vállalatokat. Ekkor 366 ezer fölé nőtt a cég alkalmazottainak száma. A tervezett leépítés nagyjából tízszázalékos visszaesést jelent a Panasonic tavaly márciusi dolgozói létszámához képest, akkor ugyanis csaknem 385 ezer embert foglalkoztatott a cég.

Arról egyelőre nincsenek hírek, hogy mely országokban működő érdekeltségeket érinti majd a nagy arányú leépítés. Azonban a gazdasági hírekkel foglalkozó Marketwatch internetes oldal tudni véli, hogy a leépítések főként a cég tengerentúli (azaz a nem Japánban dolgozó), azon belül is az adminisztrációs részlegek munkavállalóit érinthetik elsősorban. Sajtóhírek szerint a cég várhatóan előrehozott nyugdíjazást ajánl majd a munka alól felmentendő dolgozóknak.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény