FőoldalÜzlet1,3 milliárd forintos Videoton beruházás elektronikai gyártásra
2011. április 26., kedd ::

1,3 milliárd forintos Videoton beruházás elektronikai gyártásra

Videoton Electronic Assembly Services Kft az elektronikai szerelési kompetencia fejlesztése és a versenyképesség megőrzése, növelése érdekében végzi a beruházást. A 2010. év végén elindított géppark korszerűsítésre mintegy 1,3 milliárd forintot költött a Videoton, amit részben pályázati úton nyert el. A beruházásokat a folyamatosan növekvő vevői igények és az elnyert új üzletek tették szükségessé az ipari elektronikát gyártó cég számára

A géppark megújítása, új technológiák bevezetése, valamint a gyártókapacitások bővítése érdekében a Videoton jelentős technológiai beruházásokat indított el, melynek első lépcsőjében 2010 második felében valamivel több, mint 1 milliárd forintnyi beruházás kezdődött. Ehhez a beruházási csomaghoz kapcsolódóan a Videoton EAS Kft. pályázatot nyújtott be a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretén belül, és a technológiai fejlesztésekre 200 millió forint értékben európai uniós, valamint magyar forrásokból állami támogatást nyert el.

A technológiai fejlesztés keretén belül új, korszerű felületszerelő gépek, automatikus optikai ellenőrző berendezések, lézergravírozók illetve címkenyomtató gépek beszerzése történt meg, melyeknek jelentős része már beüzemelésre került. Folyamatban van még a kft. egészére kiterjedő korszerű mátrix kódos alkatrész és termék követési rendszer kialakítása, az IT rendszer-, valamint a raktári kiszolgáló eszközök fejlesztése, mely összességében korszerűbbé teszi a jelenlegi termelésirányítási rendszer használatát is.

A fent említett pályázati pénzekből megvalósított beruházást a Videoton, immár kizárólag saját forrásból további kapacitásbővítéssel egészítette ki. Ez részben technológiai fejlesztéseket, részben pedig infrastrukturális bővítéseket jelent. Ennek keretében még egy komplett felületszerelő sort vásárolt a cég, melynek beüzemelése az elmúlt napokban fejeződött be, továbbá új hullámforrasztó gépek, paneltisztító és de-ionizáló berendezések, marógépek, pasztázó gépek kerülnek beszerzésre. Utóbbi beruházások összege meghaladja a 300 millió forintot.

"Ezekkel a fejlesztésekkel a Videoton EAS Kft. továbbra is sikeresen fel tudja venni a versenyt a bonyolultabb ipari elektronikai szerelések terén is a globális EMS cégekkel, illetve olyan termékek gyártását is vállalni tudja, melyekhez korábban a technológiai feltételek nem álltak rendelkezésre."- foglalta össze a beruházás fontosságát Klambauer Csaba a Videoton Electronic Assembly Services Kft. ügyvezető igazgatója.

Az igen jelentős beruházásokat és a komplex vállalati technológiai fejlesztéseket legfőképp a megnövekedett vevői megrendelések illetve a magasabb technológiai és minőségi igények tették szükségessé, melyeknek ezáltal még jobban meg tud a Videoton felelni.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény