FőoldalÜzletFebruárban 14,3 százalékkal nőtt az ipari termelésünk volumene
2011. április 15., péntek ::

Februárban 14,3 százalékkal nőtt az ipari termelésünk volumene

A feldolgozóipari termelés több mint egyötödét adó számítógép-, elektronikai-, optikaitermék-gyártása bővült a legnagyobb mértékben. A KSH legújabb statisztikái szerint az ipari termelés motorja változatlanul az exportorientált vállalatok teljesítménye. A hazai eladások nem érték el a 2010. februári szintet

2011 februárjában a feldolgozóipar tizenhárom alága közül - egy kivételével - mindegyikben termelésbővülést regisztráltak. A feldolgozóipari termelés több mint egyötödét adó számítógép-, elektronikai-, optikaitermék-gyártás jelentősen, 27,2 százalékkal bővült. Az alágon belüli növekedés motorját a híradástechnikai berendezések iránti tartós keresletélénkülés jelenti. A második legnagyobb súlyú, a feldolgozóipari termelés közel egyötödét jelentő járműgyártás kisebb mértékben, 13,9 százalékkal emelkedett.

Az év második hónapjában a feldolgozóipari kivitel közel háromtizedét képviselő számítógép-, elektronikai-, optikaitermék-gyártás exportvolumene átlag feletti mértékben, 24,1 százalékkal emelkedett. A másik meghatározó alág, a feldolgozóipari export egynegyedét adó járműgyártás kivitele 17,2 százalékkal volt magasabb.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény