FőoldalÜzletA HTC piaci értéke utolérte Nokiáét
2011. április 11., hétfő ::

A HTC piaci értéke utolérte Nokiáét

A HTC piaci értéke öt év alatt harmincszorosára duzzadt. Csak az Apple és a Samsung értékesebb

2010 negyedik negyedévében a HTC még az ötödik legnagyobb okostelefon-gyártó volt a Nokia, az Apple, a RIM és a Samsung mögött. Pénteken nap közben a HTC részvényei több mint 5 százalékot drágultak, ezzel a vállalat piaci értéke meghaladta a 33,8 milliárd dollárt és rövid időre megelőzte a Nokiát.

Az első negyedéves gyorsjelentés szerint a HTC bevétele éves szinten megduplázódott és 3,6 milliárd amerikai dollárt tett ki, miközben a profit háromszorosára növekedve meghaladta az 511 millió dollárt. Az okostelefon-piac legnagyobb szereplői közül a HTC az egyetlen, amely csak erre a szegmensre koncentrál: a Nokia bevételének zömét a fejlődő országokba szállított olcsó mobilok adják, az Apple jelen van a PC-piacon és a zenelejátszók területén is, a Samsung pedig az elektronikai piac szinte összes szegmensében érdekelt.

A Nokia a HTC-vel teljesen ellentétes pályán mozog. A vállalat az iPhone 2007-es premierjével elvesztette technológiai vezető szerepét az okostelefonok területén, amelyet az Android szélsebes térhódítása tett mindenki számára nyilvánvalóvá. A mára csak nevéből élő, az alkalmazásfejlesztők számára teljesen érdektelenné vált finn vállalat a tavalyi negyedik negyedévben 28 millió okostelefont adott el, amivel megtartotta ugyan vezető helyét, de piaci részesedése egy év alatt 38 százalékról 28 százalékra zuhant.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény