FőoldalÜzletLemondott az Acer elnök-vezérigazgatója
2011. április 06., szerda ::

Lemondott az Acer elnök-vezérigazgatója

Gianfranco Lanci nem tudott megegyezni az igazgatótanács tagjaival a PC-gyártó vállalat hosszú távú stratégiájáról. Gianfranco Lancit minden tisztségéből azonnali hatállyal felmentették, a vezérigazgatói és elnöki feladatokat az utódja kinevezéséig J. T. Wang, a több vállalatot tömörítő Acer-csoport első embere és az Acer Inc. igazgatótanácsának elnöke veszi át

A hivatalos közlemény szerint Lanci másként képzelte el a vállalat jövőjét, mint az igazgatótanács tagjainak többsége, és a felek álláspontjai a hónapokon keresztül zajló megbeszélések során sem közeledtek egymáshoz. A vélemények eltértek a méretarányok, a növekedés, a felhasználói értékteremtés, a márkapozíció javítása, valamint a forráselosztás és a végrehajtás módszereinek tekintetében.

A vállalat a döntés kapcsán hangsúlyozta, hogy az nem lesz kihatással a mindennapi üzletmenetére, az eddigi stratégiák végrehajtása zavartalanul folytatódik.

Az olasz Gianfranco Lanci 1997-ben került a tajvani PC-gyártóhoz, miután az felvásárolta a Texas Instruments notebooküzletágát, melynek Lanci az európai regionális vezére volt. Ezt követően gyorsan emelkedett a ranglétrán: országos ügyvezetőből néhány év alatt európai elnökké, majd 2005-ben az anyavállalat elnöke lett. Közel három évvel ezelőtt, 2008 derekán léptették elő vezérigazgatóvá.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény