FőoldalÜzletA vártnál kisebb negatív hatással van a földrengés az elektronikai iparra
2011. április 05., kedd ::

A vártnál kisebb negatív hatással van a földrengés az elektronikai iparra

A Gartner szakemberei szerint a japán földrengés ellenére idén növekszik a teljes informatikai forgalom, főként a tableteknek köszönhetően. Legújabb jelentésük szerint 2011-ben 5,6 százalékkal többet költenek IT-re világszerte, mint az előző évben

Ugyan a földrengés és a cunami következtében több fontos alkatrészgyártó esetében jelentős leállásokra, késlekedésre lehet számítani, az újra felélénkülő kereslet olyan mértékű, hogy a hardvergyártók inkább más beszállítókat, alternatív forrásokat kutatnak fel, hogy a végfelhasználók felé már ne legyen érezhető a kiesés. Ugyanakkor a legnagyobb felhasználók, például az Apple vagy a HP eleve olyan nagyságrendű alkatrészkészlettel rendelkeznek, amely akár a jelenlegi átmeneti időszak egészére elegendő puffert képezhet. Persze nem mindenki teheti meg, hogy ekkora biztonsági tartaléka legyen, ezért egyes gyártóknál főként áprilisban és májusban fordulhatnak elő kisebb szállítási nehézségek.

A Közel-Keleten fellángolt forradalmak és zavargások feltételezhetően gyakorlatilag alig lesznek érezhetőek a világ informatikai piacán, hiszen ez a térség eleve csak a világ IT-forgalmának mindössze 2 százalékáért felelős.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény