FőoldalÜzletA GfK Hungária elektronikai piaci elemzést adott ki
2011. március 23., szerda ::

A GfK Hungária elektronikai piaci elemzést adott ki

Magyarországon a legnagyobb mértékben az informatikai hardver piac esett vissza. A tartós fogyasztási cikkek piacán a gazdasági válság hatása még mindig érezhető A 2010-es évben a GfK Hungária által monitorozott szektorok (szórakoztató elektronika, fotó, háztartási kis- és nagygépek, IT és nyomtatás) teljes piaci forgalma közel 266 milliárd forinttal zárt. Ez 10 százalékkal maradt el a 2009-es évtől

A 2010. évi forgalom július-augusztus táján érte utol a 2009-es évet. Ennek ellenére éves szinten még nem volt képes a piac pozitív mutatókkal zárni. A visszaesés mértéke szektoronként eltérő volt.

A szórakoztató elektronika piacát a tavalyi labdarúgó világbajnokságnak is köszönhetően a síkpaneles televíziók, valamint a LED és 3D technológia piaci hódítása "mentette" meg. Pozitív kivételt a háztartási kisgépek jelentenek, ahol a csökkenéssel ellentétben stagnálásról beszélhetünk. A háztartási nagygépek területén a mosógépek, azon belül is az elöltöltős szegmens növekedése nem tudta feljebb tornázni az amúgy negatív mutatókat.

Legnagyobb mértékben az informatikai hardver piac esett vissza. Ennek hátterében sok számítástechnikára specializálódott üzlet bezárása, illetve állami és egyéb tenderek visszaszorulása áll.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény