FőoldalÜzletA Foxconn Kínán belül még olcsóbb helyre települ át
2011. március 09., szerda ::

A Foxconn Kínán belül még olcsóbb helyre települ át

A Hongkong közelében fekvő Sencsenben az egymillió kínai Foxconn alkalmazott fele, mintegy 500 ezer ember dolgozik. A következő években ebből 200 ezer munkahelyet az ország belső részeibe telepítenek át

A tajvani Foxconn nemcsak dolgozóinak országok közti áttelepítésével igyekszik költségeit lefaragni; most Kínán belül is az alacsonyabb bérű területekre csoportosítja át termelését. A cég bejelentése szerint csak az idén mintegy 400 ezer új munkahelyet hoznak létre Kínában, ezek többségét a gazdaságilag legfejletlenebb belső és északi körzetekben. A senzseni telephely ugyanakkor nem szűnik meg: a Foxconn termelési és kutatási központtá alakítaná, ahol főleg mérnöki, kutatói és tervezői munkahelyek létesülnének.

A relokáció hátterében állhat az a múlt nyári esemény, amikor is a cég kínai dolgozóinak jelentős fizetésemelését jelentette be, mert a senzseni gyárban számos öngyilkosság történt, és ezeket összefüggésbe hozták a munkakörülményekkel, illetve a fizetésekkel.

Magyarországon a Foxconn a legjelentősebb tajvani befektető. 3 magyarországi üzemében csaknem 6 ezer embert foglalkoztat.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény