FőoldalÜzletNapelemek tömeggyártása Dorogon
2011. február 11., péntek ::

Napelemek tömeggyártása Dorogon

Megkezdődött a tömeggyártás a Sanyo dorogi napelem-összeszerelő üzemének mindkét gyártósorán. A beruházással a cég háromszáznál több új munkahelyet létesített - közölte a vállalat

Horváth Csaba hozzátette: "A "SOLAR III" üzembe állításával 2011 januárjára évente 315 MW teljesítményű napelemet szerelünk össze, és 30 százalékkal bővül az európai exportra termelő gyár kapacitása."
A cég tájékoztatása szerint a létesítmény Európa egyik legkorszerűbb napelemösszeszerelő üzeme, létrehozását uniós források és a magyar költségvetés is támogatta.
- A 4,5 milliárd forintos beruházást az Európai Unió és a magyar költségvetés közel kilencszázmillió forinttal segítette - mondta el a fejlesztés indulásakor a társaság adminisztrációs vezetője.
A Solar III-as gyáregységet egy korábbi csarnokból alakították ki, termelőterülete 9000 m2, a technológiai fejlesztés értéke 3,7 milliárd forint. A cég 2005-ben ide telepítette a napelemmodulok összeszerelését, 2007-ben indult a második napelemgyár tömegtermelése. A mostani bővítéssel az üzem eléri a korábbi létszámot, és ezzel a legnagyobb napelempanel-öszszeszerelő vállalat lesz a Sanyo-csoporton belül. A Sanyo gyártja jelenleg az egyik leghatékonyabb fotovoltaikus napelemet, amely a visszavert fényt is hasznosítja, és árnyékban is működik. A vállalat 2007-ben a világ napelemgyártói között a 10 ... 11. helyet foglalta el, 2012-re pedig az első négy közé szeretne kerülni.

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény