FőoldalRendszerintegrátorMegbízható energiaellátás a Burdzs Kalifa-ban
2019. november 19., kedd ::

Megbízható energiaellátás a Burdzs Kalifa-ban

Az ABB intelligens, előrejelző karbantartási megoldást telepített a világhírű Burdzs Kalifa folyamatos üzemelését biztosító áramellátási rendszerekhez. Az ABB Ability technológiával folytatott kísérleti projekt sikeres végrehajtása elősegíti a világ legmagasabb épületének biztonságos energiaellátását

Az ABB Ability™ Electrical Distribution Control System alkalmazásával a létesítménykezelő csapat távolról tudja felügyelni a helyszínen működő 400 villamos fogyasztó mindegyikének, köztük 57 személyfelvonó és a 24 MW-os légkondicionáló rendszer, áramellátását. Az okostelefonról, táblagépről vagy személyi számítógépről egyetlen kattintással aktiválható távelérésnek köszönhetően az alkalmazottak valós időben ellenőrizhetik és irányíthatják a kulcsfontosságú eszközöket.

A Burdzs Kalifa felhőkarcolóban kiépített karbantartási szolgáltatás az érzékelők valós idejű adataival, az állapotmonitorozás alkalmazásával, valamint a rutinszerű karbantartás kiváltásával akár 30%-kal is csökkenteni tudja a működési/üzemeltetési költségeket. A legnagyobb előnynek mégis annak a biztos tudata tekinthető, hogy az ABB Ability™ mindent valós időben felügyel.

Loay Dajani, a Villamosítás üzletág egyik vezetője így nyilatkozott: „A Burdzs Kalifa felhőkarcolónál végzett munkánk igazolja, hogy az előrejelző karbantartás biztosítja a legnagyobb előnyöket az olyan azonos szintű, létfontosságú eszközök irányításban, amelyeknél a hibamódok egyértelműen meghatározottak.”

„A megoldásunk keretében a Burdzs Kalifa meglévő légmegszakítóit az ABB Ekip plug & play eszközeivel digitálisan korszerűsítettük. Ezek az egységek a korszerűsített megszakítókat közvetlenül az ABB Ability™ Electrical Distribution Control System-hez csatlakoztatják, aminek eredményeként a vezetők és a szervizcsapatok olyan valós idejű adatokhoz jutnak, amelyek segítségével kimagasló megbízhatóság érhető el, illetve intelligens energiairányítási stratégiák valósíthatók meg. Az ABB nagy megtiszteltetésnek tekinti, hogy együtt dolgozhat azzal a csapattal, amely a világ egyik ikonikus épületét, a Burdzs Kalifa felhőkarcolót üzemelteti.”

Az ABB rendszere a vezetőknek és a szervizcsapatoknak valós idejű adatokat biztosít az energia- és áramellátásról, a hőmérsékletről, az áramerősségről, a feszültségről, a felharmonikusokról, a villamos energia minőségéről és a tartalékvédelmekről is. A felhőalapú algoritmusok a digitális egységektől érkező adatok segítségével elemzik a karbantartás szükségességét, és időben figyelmeztetést küldenek a lehetséges meghibásodásról.

A Burdzs Kalifa nem egyszerűen csak a világ legmagasabb épülete: a mérnöki csúcsteljesítménynek számító építmény Dubaj alkotóerejét is jelképezi. A 163 emeletes épületben lévő Armani Hotel és Armani Residences olyan egyedi életstílust kínálnak, amelyet magas szintű esztétikai élmény és kiváló szolgáltatások jellemeznek. A Burdzs Kalifa felhőkarcolót az úttörő ingatlanfejlesztő cég, az Emaar kezeli, amely meghatározó szerepet játszott Dubaj kiterjedt lakóövezetének kialakításában is.

Az ABB Ability™ Electrical Distribution Control System előrejelző, prediktív karbantartási stratégiája kiválóan alkalmazható olyan kritikus eszközöknél, amelyeknél fokozott figyelemre és magas szintű felügyeletre van szükség. A rendszer energiagazdálkodási funkciókat is kínál olyan létesítményekhez, amelyeknél a dinamikus terhelési követelményekhez egyszerűbb vezérlési stratégiák szükségesek. Ezeket az energiagazdálkodási funkciókat egy későbbi időpontban integrálják a Burdzs Kalifa villamosenergia-rendszerébe.

Az ABB honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény