FőoldalRendszerintegrátorHat új szondával bővíti teljesítményelektronikai mérőeszközeinek kínálatát a Rohde & Schwarz
2018. április 10., kedd ::

Hat új szondával bővíti teljesítményelektronikai mérőeszközeinek kínálatát a Rohde & Schwarz

A ROHDE & Schwarz új, R&S RT-ZHD-sorozatú, szimmetrikus nagyfeszültségű mérőfejeit korszerű, összetett teljesítményelektronikai rendszerekben végzett mérésekhez tervezték, 6000 V-os feszültségszintig. Sávszélességük 200 MHz-ig terjed, közös módusú elnyomásuk (CMRR) kifejezetten nagy, egyenfeszültségen jellemző 0,5%-os bizonytalanságukkal pedig a lehető legjobb pontossággal rendelkeznek a piacon. A Rohde & Schwarz kedvező árfekvésű, szimmetrikus nagyfeszültségű szondákat is kínál, melyeket 25 MHz-es sávszélesség és igen kis belső zajszint jellemez, így ezek kiválóan használhatók általános célú mérésekhez.

Az autóipar fokozottan igényel kis méretű, különösen jó hatásfokú kapcsolóüzemű tápegységeket, invertereket és hajtásokat. Ez élvonalbeli félvezetők alkalmazását teszi szükségessé, új kihívások elé állítva egyúttal a méréstechnikai berendezéseket. A Rohde & Schwarz új, szimmetrikus nagyfeszültségű szondáival ― amelyek kiválóan illeszkednek a szintén új fejlesztésű, R&S RTM3000 és R&S RTA4000-sorozatú, beágyazott méréseket támogató oszcilloszkópokhoz ― különösen jó jelminőségű vizsgálatok végezhetők.

200 MHz-es mérési sávszélesség és kitűnő, közös módusú elnyomás

rohde 18 3 1

Az új, R&S RT-ZHD jelű, szimmetrikus nagyfeszültségű szondák különösen alkalmasak korszerű félvezetőkön végzett mérésekre. 200 MHz-ig terjedő sávszélességüknek köszönhetően még igen gyors kapcsolójelek fel- és lefutó élei is vizsgálhatók velük. A teljes működési frekvenciatartományukban kitűnő, közös módusú elnyomással rendelkeznek, hatékonyan csillapítva a gyors kapcsolójelek ilyen jellegű összetevőit. E mérőfejek négyféle változatban kaphatók, 750 V és 6000 V közötti maximális terhelhetőségekkel.

2000 V-ig terjedő eltolódáskompenzálás

A szondák beépített eltolódás(ofszet-) kompenzáló mechanizmusa független a csillapító áramköröktől és az oszcilloszkóp függőleges beállításaitól. Ennek köszönhetően még nagy egyenáramú összetevővel rendelkező, igen kis amplitúdójú feszültséghullámzások is vizsgálhatók ezekkel a mérőfejekkel. Mivel az R&S RT-ZHD-sorozatú szondák 2000 V-ig képesek eltolódást kompenzálni, igen sokféle területen használhatók.

Egyedülálló mérési pontosság egyenáramon

Az R&S RT-ZHD-sorozatú, szimmetrikus nagyfeszültségű szondák a ±0,5%-os pontosságuknak köszönhetően a lehető legkisebb egyenáramú mérési bizonytalansággal rendelkeznek a piacon. Ezen túlmenően egy beépített, R&S ProbeMeter elnevezésű egységet is tartalmaznak, amely ±0,1% pontossággal képes egyenfeszültségű eltolódást mérni. Az eredmények közvetlenül az oszcilloszkóp képernyőjén jelennek meg.

Hibalehetőségek kiküszöbölése rendszerbe szervezéssel

rohde 18 3 2

Az R&S RT-ZHD-sorozatú mérőfejek egységes rendszerbe szervezettek a Rohde & Schwarz gyártmányú oszcilloszkópok kezelőfelületével, aminek következtében elkerülhetők a leolvasási hibák. Az oszcilloszkópok automatikusan felismerik a csillapítási tényezőt a szondák egyéb beállításaival együtt, így mindig helyes feszültségértéket jelenítenek meg, és megbízhatóan érzékelik a hibajelenségeket, például a túlfeszültséget. A mérőfejek SCPI távvezérlő felületen keresztül is kezelhetők, aminek következtében automatizált rendszerekbe is kitűnően beépíthetők. Az R&S RT-ZHD-sorozatú szondák mind az új fejlesztésű, R&S RTM3000 és R&S RTA4000-sorozatú, beágyazott méréseket támogató oszcilloszkópokkal, mind a Windows-alapú, R&S RTE1000 és R&S RTO2000-sorozatú műszerekkel kompatibilisek.

Amikor elegendő 25 MHz-es sávszélesség: R&S RT-ZD002/-ZD003

rohde 18 3 3

További két újdonság az R&S RT-ZD002 és az R&S RT-ZD003 típusú szimmetrikus mérőfej, melyek legnagyobb terhelhetősége rendre 700 V és 1400 V. Ezek a 25 MHz sávszélességű szondák kategóriájukban igen kicsinek számító, 7 mV-os (RMS), illetve 14 mV-os (RMS) belső zajszinttel rendelkeznek. BNC csatlakozójuknak köszönhetően az R&S RTC1000 és R&S RTB2000-sorozatú, valamint minden más, általános célú oszcilloszkóphoz is könnyedén csatlakoztathatók.

Kiváló jellemzőkkel rendelkező eszközválaszték teljesítményelektronikai mérésekhez

Az új szondákkal tovább bővül a Rohde & Schwarz teljesítményelektronikai mérésekhez kapcsolódó termékkínálata. Az új, R&S RT-ZHD és R&S RT-ZD002/-ZD003-sorozatú, szimmetrikus nagyfeszültségű mérőfejek már megrendelhetők a Rohde & Schwarz-tól. További információk a www.rohde-schwarz.com/ad/press/probesportfolio honlapon találhatók.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény