FőoldalRendszerintegrátorA kis méretű, könnyű, R&S ZNLE típusú hálózatanalizátor lehetőségei
2018. február 14., szerda ::

A kis méretű, könnyű, R&S ZNLE típusú hálózatanalizátor lehetőségei

A Rohde & Schwarz új, R&S ZNLE típusú vektor-hálózatanalizátorának köszönhetően már a középkategóriás berendezések világában is lehet gyors méréseket végezni, kiváló műszerjellemzők mellett. Ez a könnyen kezelhető készülék kategóriájában a legkönnyebb és legkisebb méretű vektor-hálózatanalizátornak számít, amely rendkívüli mértékben megkönnyíti az S-paraméterek vizsgálatát

Antennák, csillapítók, szűrők és nyomtatott áramkörök rádiófrekvenciás jellemzőit bemérni kívánó cégek, fejlesztők számára fejlesztette ki a Rohde & Schwarz az R&S ZNLE típusú vektor-hálózatanalizátort. Az új, önálló műszer tömege mindössze 6 kg, alapterülete pedig 408×235 mm; ezzel harmadakkora helyet igényel, mint a versenytársak hasonló kategóriájú berendezései.

Ez a kétkapus hálózatanalizátor nem csupán helytakarékos, hanem pontos és gyors is, ami nem elhanyagolható mértékben a könnyen kezelhető, S-paraméter „varázslójának" köszönhető. Az R&S ZNLE kétirányú jeláramlással mind a négy szórási paramétert (S11, S21, S12 és S22) képes mérni, emellett külön rendelhető GPIB-illesztőn keresztül távvezérelhető is. Kétféle típusváltozatban kapható, melyek 1 MHz-től 3 GHz-ig (R&S ZNLE3), illetve 6 GHz-ig (R&S ZNLE6) működnek.

Az R&S ZNLE kiváló rádiófrekvenciás jellemzőkkel bír: dinamikatartománya igen széles, jellemzően 120 dB, mérési sávszélessége pedig 1 Hz és 500 kHz közötti lehet. Mérési ideje csupán 9,6 ms, ha 201 pontból, 100 kHz-es mérési sávszélességgel vizsgálunk egy 200 MHz széles tartományt, kétkapus TOSM/SOLT-kalibrálást követően. Stabil, megismételhető vizsgálatok biztosítása érdekében az R&S ZNLE jelgörbezaja igen kicsi, jellemzően 0,001 dB.

Az R&S ZNLE nagy méretű, 10,1 hüvelyk átlójú, WXGA-felbontású érintőképernyőjén minden jelgörbe jól kivehető. Többujjas mozdulatokkal e jelgörbék kinagyításának mértéke változtatható, a műszer logikus felépítésű menürendszerében pedig minden készülékfunkció a lehető legkevesebb lépésszámmal érhető el. „Visszavonás/Ismétlés” programgombbal a felhasználó által végzett beállítások visszavonhatók vagy ellenkezőleg, megismételhetők. A berendezés interaktív kezelését az egyes készülékfunkciókhoz és -paraméterekhez tartozó környezetfüggő menük segítik.

A hálózatanalizátor kalibrálása is hasonlóképpen egyszerű. Az R&S ZNLE is tartalmazza a Rohde & Schwarz egyéb, R&S ZNx-sorozatú berendezéseiben szintén megtalálható kalibrálási varázslót. A műszer kalibrálóegységeket is képes vezérelni, sőt, hogy még egyszerűbb legyen az élet, automatikus kalibrálási funkciójával egyetlen gombnyomásra önműködően is képes elvégezni a kalibrálást.

Az új, R&S ZNLE típusú vektor-hálózatanalizátor már megrendelhető a Rohde & Schwarz-tól és kiemelt viszonteladóitól.

További információk

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény