FőoldalRendszerintegrátor28 GHz-es kutatásokat támogató szoftverrádió
2017. július 07., péntek ::

28 GHz-es kutatásokat támogató szoftverrádió

Az NI a 28 GHz es, „mmWave Transceiver System” elnevezésű rendszeréhez tartozó rádiós előfokozatok új családját dobta piacra. Ezzel a gyártó megalkotta az első kereskedelmi forgalomban kapható, teljes körű adóvevő elrendezést, amellyel 2 GHz-es sávszélességig terjedően szélessávú jelek adhatók és/vagy vehetők a 27,5 GHz és 29,5 GHz közötti sávban. A „mmWave Transceiver System” nevű szoftverrádió a hozzá tartozó alkalmazásspecifikus programmal együtt mindenre kiterjedő, sokrétű kiindulási alapot nyújt mind a 3GPP, mind a Verizon 5G szabványai szerinti ötödik generációs mérésekhez, kutatásokhoz

A „mmWave Transceiver System” hozzáférési pontként és felhasználói készülékként egyaránt képes működni, bármilyen rádiófrekvenciás tesztrendszerben. Segítségével a milliméteres hullámsávban csatornamérések hajthatók végre, illetve egyedi prototípus-elrendezések is kifejleszthetők. A rádiófrekvenciás átviteli kutatással foglalkozó szakemberek számára ezek elengedhetetlen tevékenységek, ráadásul mindezek egyetlen összeállítással végezhetők el. A szoftver a korábban már piacra dobott, 71 GHz és 76 GHz között működő rádiós előfokozatokat is képes kezelni, így egy milliméteres hullámsávú adóvevő elrendezés e fokozatok cseréjével könnyedén átállítható 28 GHz-re.

A fent említetteken túlmenően a „mmWave Transceiver System” alapsávi programja a 3GPP és Verizon 5G szabványaiban foglaltakkal összhangban álló, teljes körű fizikai kommunikációs réteget is tartalmaz, a LabVIEW rendszertervező szoftver alatt futó forráskód formájában. Ebből következően ez a ― bármely módosítást követően azonnal üzemképes ― rendszer a felhasználók által, a saját egyedi kutatási vagy tesztelési célkitűzéseiknek megfelelően módosítható, így segítségével felgyorsíthatók a rendszertervezési folyamatok.

Az NI rádiófrekvenciás/adatkommunikációs élvonalbeli partnerségi programjában kulcsszerepet betöltő AT&T már dolgozott a milliméteres hullámsávú adóvevő rendszer korai változatával, több mint egy éven keresztül, 5G hez kapcsolódó csatornamérési kampánya keretében. Az NI rugalmas szoftverrádiós hátterére alapozva kifejlesztette az 5G normarendszer milliméteres frekvenciasávjainak jellemzésére szolgáló egyik leggyorsabb és legpontosabb eszközt. Az AT&T-n belül „süni” becenévvel illetett csatornamérő valós időben képes a különféle jellemzőket vizsgálni és megfigyelést végezni.

„Az NI új, 28 GHz-en működő milliméteres hullámsávú adóvevője kulcsfontosságú szerepet tölt be az RF/Kommunikációs programunk számos szereplőjénél”, nyilatkozta James Kimery, az NI RF kutatás és szoftverrádió marketing vezetője. „Az egész világon megkezdődött a spektrum lefoglalása az 5G számára, és a 28 GHz-es tartományra potenciális jelöltként tekintenek többek között az Egyesült Államokban, Dél-Koreában és Japánban is.”

A rádiós előfokozatok új családjába egy mmRH-3642, egy mmRH-3652 és egy mmRH-3602 típusú egység tartozik.

Az NI kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény