FőoldalRendszerintegrátorÚj ipari I/O modul IoT alkalmazásokhoz
2017. május 22., hétfő ::

Új ipari I/O modul IoT alkalmazásokhoz

Az RS Components bejelentette a Siemens új SIMATIC IOT2000 moduljának a megjelenését, mely egy Arduino-kompatibilis kártya, amely további digitális és analóg bemeneti/kimeneti (I/O) csatlakoztatást tesz lehetővé az ipari környezetekben. Az új modult úgy tervezték, hogy használható legyen a SIMATIC IOT2020 és IOT2040 ipari IoT átjárókkal. Emellett közvetlenül helyi érzékelőkhöz csatlakoztatható, lehetővé téve nem időkritikus folyamatok elindítását

Az általános célú I/O-csatlakozáson keresztül hozzáférhető, ill. magas szintű nyelveken programozható tartós IOT2000 modul (kártya) CE és UL besorolással rendelkezik, és megszakítás nélküli ipari használatra készült. Az I/O-k öt 24 V-os digitális be- és kimenettel és két választható analóg bemenettel rendelkeznek, melyek 9 bites felbontást kínálnak, 0–10 V vagy 0–20 mA tartományban.

Az RS a kizárólagos hitelesített viszonteladója az eredetileg 2016 végén bemutatott nyílt és rugalmas SIMATIC IOT2020 ipari IoT átjárónak, mely egy, a Siemens által gyártott, Arduino-kompatibilis eszköz. Az RS nemrégiben kötött egy szerződést az Arduinóval, melynek értelmében az IOT2020 árusítható az Arduino.cc shop webes áruházban is, illetve egyéb olyan helyeken, ahol az Arduino célközönségét képező tanulók, fejlesztőmérnökök, műszaki érdeklődésű személyek és fiatal mérnökök is hozzáférhetnek.

Az IOT2020 kiválóan alkalmas oktatási célokra megfelelve az iskolák és egyetemek elvárásainak, hiszen segítségével a diákok olyan platformhoz férhetnek hozzá, mellyel gyorsan szerezhetnek gyakorlatalapú tapasztalatokat. Továbbá a start-upok és a fejlesztők is hatékonyan átültethetik segítségével ötleteiket professzionális alkalmazásokba és projektekbe. Az ethernet, USB és micro SD interfészekkel is rendelkező termék olyan nyílt forráskódú szoftverekkel kompatibilis, mint az Arduino IDE és a Yocto Linux, és olyan magas szintű nyelveken programozható, mint a Java, a C++ és a JSON.

Mindezek mellett az IOT2020 a Hackster fejlesztői közösség jelenleg is tartó versenyéhez is alapul szolgál. Massimo Banzi, többek között az RS, a Tektronix, a Weller, valamint az Arduino társalapítója által támogatott esemény célja, hogy a mérnökök és a fejlesztők az IoT átjárón alapuló, innovatív alkalmazásokkal és megoldásokkal rukkoljanak elő. A már folyamatban lévő verseny egy nemrég történt bővítés után az utolsó fázisához érkezett, és május közepén ér véget. Az akcióról további információkat találhat a Hackster.io weboldalán.

Heiko Luckhaupt, az RS Industry Sector marketing menedzsere szerint: „Az új SIMATIC IOT2000 modul bevezetésével új lehetőségek nyílnak meg az IOT2020 használata során, ami segít hidat képezni az Arduino-alapú elektromos prototípusépítő környezet és az ipari automatizálás világa között.”

Az RS Components honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény