FőoldalRendszerintegrátorNagyfeszültségű, optikai izolációs differenciális mérőfej
2017. február 23., csütörtök ::

Nagyfeszültségű, optikai izolációs differenciális mérőfej

Az új HVFO mérőfej tovább erősíti a Teledyne LeCroy vezető szerepét a teljesítményelektronikai méréstechnikai alkalmazásokban. Az új mérőfej olyan további egyedi megoldásokat egészít ki, mint az egyetlen 1500 VDC névleges feszültségű differenciális mérőfej, az egyedi, 8-csatornás, 12-bites vertikális felbontású oszcilloszkóp és háromfázisú elektromos motorvezérlés-analizátorok

A HVFO egy megfizethető mérőfej, amelyet teljesítmény elektronikai rendszerekben tapasztalható, nagyfeszültségű buszokon lebegő, relatíve kis amplitúdójú jelek mérésére optimalizált a gyártó. A mérőcsúcs és az oszcilloszkóp bemenete közötti optikai leválasztás jóvoltából a bemérés alatt álló eszköz (DUT) terhelését csökkenti jelentősen, ezen túlmenően pedig a mért jelnél kisebb zajjal, torzítással, túllövésekkel és tranziensekkel is lehet számolni.

A teljesítményelektronikai rendszerek gate-meghajtó áramköre egy soros RLC áramkör, a hálózat félvezetős részében pedig parazitakapacitások is jelen vannak. Bármely nagy kapacitású mérőfej rendszerbe iktatása párhuzamosan a gate-emitter (CGE) vagy gate-source (CGS) parazitakapacitással jobb esetben a gate-meghajtójel terhelését okozhatja, rosszabb esetben az áramkör működési zavaraiért is felelős lehet. A HVFO mérőcsúcs alacsony kapacitása és nagy bemeneti impedanciája, valamint az integrált erősítő optikai leválasztása miatt a mérőcsúcs kiváló hatásfokkal képes csak az alacsony jelszintű gate-meghajtó feszültségjel mérésére. A HVFO terhelése a hagyományos nagyfeszültségű differenciális mérőfejekéhez képest csupán azok századrésze. A kiváló zajszint, magas közösmódusú elnyomás, alacsony hurokinduktivitás és csekély csillapítás miatt a gate-meghajtójel remek hűséggel reprodukálható bonyolult méréstechnikai esetekben is.

A Teledyne LeCroy honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény